Ενθουσιασμός Τραμπ για την κοινή πρόταση Βόρειας και Νότιας Κορέας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ικανοποιημένος ο Αμερικανός πρόεδρος από τις εξελίξεις στη σύνοδο των δύο ηγετών


ΚΟΣΜΟΣ
9:31
19/09/2018
Ενθουσιασμός Τραμπ για την κοινή πρόταση Βόρειας και Νότιας Κορέας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
loading

«Πολύ συναρπαστικό» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την υποβολή κοινής πρότασης από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στη δια-κορεατική σύνοδο κορυφής Μουν Τζε-Ιν και Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα υποβάλουν κοινή πρόταση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032. Πολύ συναρπαστικό!».

Όπως ανέφερε η Σοεύλ, Βόρεια και Νότια Κορέα συμφώνησαν να συνεχίσουν την προσπάθεια για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 ενώ στην κοινή δήλωση των δύο πλευρών αναφέρεται πως συμφωνήθηκε να «συμμετάσχουν από κοινού» σε διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ άλλων και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Η ιδέα μιας κοινής πρότασης για φιλοξενία των θερινών Ολυμπιακών αγώνων το 2032 αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Υπουργό Αθλητισμού της Σεούλ Ντο Γιονγκ Βαν. Εκείνος είπε ότι η συνδιοργάνωση των Αγώνων θα βασιστεί στην επιτυχία των φετινών χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Πιόνγκτσανγκ, όπου η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας βοήθησε στη μείωση των εντάσεων στη χερσόνησο.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η χερσόνησος πρέπει να μετατραπεί σε περιοχή όπου θα επικρατεί «η ειρήνη», και δεν θα υπάρχουν «πυρηνικά όπλα και πυρηνικές απειλές». Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε πως η Βόρεια θα κλείσει οριστικά το πεδίο δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων Τονγκτσάνγκ-ρι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει