Σίγουρα σας έχει τύχει κάποιες φορές να επισκεφτείτε μια πόλη του εξωτερικού και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να νιώθετε νοσταλγία… Αντί λοιπόν να ξοδευτείτε αγοράζοντας αεροπορικά εισιτήρια, υπάρχει κι άλλος τρόπος να νιώσετε ότι βρίσκεστε και πάλι εκεί.

Ο Τσέχος φωτογράφος Kirill Rudenko πουλάει κονσερβοποιημένο αέρα από διάφορες πόλεις, σε μια προσπάθεια, όπως υποστηρίζει, να «διώξει το στρες και να θεραπεύσει τη νοσταλγία».

Πιο συγκεκριμένα, ο Kirill κλείνει σε κονσέρβες τη χαρακτηριστική μυρωδιά μιας γνωστής και αγαπημένης πόλης του κόσμου, προκειμένου ο αγοραστής να μπορεί να μυρίζει γύρω του το άρωμα του Παρισιού, του Βερολίνου ή της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, όποτε θελήσει.

Μάλιστα, κάθε κονσέρβα περιέχει ολόκληρη λίστα από συστατικά. Για παράδειγμα η κονσέρβα του Παρισιού περιέχει μυρωδιές από τη Μονμάρτη, τα Ηλύσια Πεδία, το μουσείο του Λούβρου, την Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ.

Προς το παρόν υπάρχει αέρας από τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, την Πράγα, τη Ρίγα, το Παρίσι και τη Σιγκαπούρη, ενώ αναμένεται να προστεθούν στη λίστα μυρωδιές και από άλλες πόλεις του κόσμου.

Οι κονσέρβες διατίθενται στην τιμή των 8 ευρώ και ο φωτογράφος ισχυρίζεται ότι το προϊόν του είναι 100% οργανικό.