«Χώρα απέραντης ομορφιάς, που ούτε οι Θεοί δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν»

Δύο εκπομπές της Rai για την καθημερινότητα στην Ελλάδα - Οι δηλώσεις υπουργών


ΕΛΛΑΔΑ
14:50
07/09/2018
«Χώρα απέραντης ομορφιάς, που ούτε οι Θεοί δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν»
3
loading

Η Ιταλία διαθέτει άπειρες ομορφιές, για τις οποίες καμαρώνει. Το να αποθεώνουν, λοιπόν, οι γείτονες την Ελλάδα για τα φυσικά της κάλλη, καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει για τη χώρα μας…

Η Rai ολοκληρώνει το πρόγραμμα της θερινής σεζόν της, με δυο εκπομπές για την Ελλάδα. Η πρώτη αναφορά στη χώρα μας, ήταν της γνωστής δημοσιογράφου, Λουτσία Γκοράτσι. Σε ωριαία εκπομπή εμβάθυνσης, στη ναυαρχίδα της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης, το Rai Uno, η Γκοράτσι παρουσίασε την κοινωνική κατάσταση της χώρας και τις κύριες προκλήσεις για το μέλλον.

Η Iταλίδα δημοσιογράφος (την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν μια νέα Οριάνα Φαλάτσι), παρουσίασε τις τόσες πτυχές της ελληνικής καθημερινότητας. Από το εντυπωσιακό Ίδρυμα Νιάρχος, μέχρι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, από την αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό και με μαρτυρίες των κατοίκων της Λέσβου, οι οποίοι τονίζουν ότι «το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, και η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή».

«Η Ελλάδα δώρισε στην Ευρώπη τις λέξεις της, όπως δημοκρατία, έξοδος, κρίση. Η Ελλάδα, με τις αιώνιες ιεροτελεστίες της, παραμένει πάντα η γη του πολιτισμού και της φιλοξενίας. Αλλά και τόσων Θεών, διότι μια θεότητα δεν ήταν αρκετή για να εξηγήσει, σε όποιον την πρωτοείδε, μια τόσο μεγάλη ομορφιά», υπογράμμισε η Γκοράτσι.

Επίσης, το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το Rai Tre, παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «Αthens Blues» του Μάσιμο Μποντζόρνο, με αναφορά στη σημερινή Ελλάδα, μετά από την αναχώρηση της τρόικας.

Μεταξύ των άλλων και σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού  -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην κάμερα μίλησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υπογράμμισε ότι «έχουν δημιουργηθεί 300.000 θέσεις εργασίας, και επτά στις δέκα είναι μόνιμες», καθώς και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τονίζει ότι «ξεκίνησε μια πολιτική στήριξης των ηλικιωμένων, η οποία δεν βασίζεται μόνον στις συντάξεις, αλλά και στις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους».

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013, ενώ ο συγγραφέας, Κώστας Τζαμιώτης δηλώνει ότι «η Ελλάδα έθεσε το κύριας σημασίας θέμα ότι «δεν μπορούμε να βάζουμε πάντα στο επίκεντρο την οικονομία».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό, τέλος, ο κατασκευαστής μουσικών οργάνων και μηχανικός Βασίλης Κουϊκόγλου, θέλησε να υπογραμμίσει ότι «στην Ελλάδα παντρεύεται με μοναδικό τρόπο η μουσική της Δύσης και της Ανατολής, και για τον λόγο αυτό η χώρα μας αποτελεί ένα unicum σε διεθνές επίπεδο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Lambiris

    Η πατρίδα μας Ελλάδα η ομορφότερη χώρα στον κόσμο

  2. avatar Νίκος χασαπης

    Η αλήθεια ειναι οτι η πατριδα μας ειναι απο τις ομορφότερες χωρες στον κόσμο,το πρόβλημα που έχουμε ομως ειναι οτι υπάρχουν πολλοί απλυτοι,πολλα μυρικαστικα,πολλοί φιλελε της όπισθεν και πολλοί λαθρομεταναστες εισβολεις. Οταν τα λύσουμε αυτα τότε δεν θα υπαρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο.

  3. avatar Λαθροορκ1

    Και τα πακια ,τα αφγανια οι μαύροι οι λαθρο όλοι γενικα στο Κέντρο της Αθήνας ομορφα είναι. ...Και οι λαθρο που ριξαν απ το γκρεμό στου Φιλοπάππου Τον Έλληνα γλυκουληδες ανήλικοι 25αριδες ήταν που τους έψαχνε το χαμόγελο του παιδιου...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει