Μια ξανθιά παρουσία στέκεται πάνω από μία σχάρα στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια λέει με νάζι: «Νιώθεις το αεράκι από το μετρό;». Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά, το λευκό της φόρεμα σηκώνεται, για να αναδείξει τα καλλίγραμμα πόδια της. Είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του κινηματογράφου, που εκτόξευσε τη φήμη της Μέριλιν Μονρόε ως σύμβολο του σεξ κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Η Μέριλιν συνεχίζει να γοητεύει τον κόσμο και μάλλον θα το κάνει για πάντα. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά από τα αντικείμενά της που θα δημοπρατηθούν στα τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται να πιάσουν πολύ υψηλές τιμές. Ανάμεσά τους και ένα αντίγραφο από αυτό το θρυλικό άσπρο φόρεμα. Όλα αυτά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα απολαύσει από τις 18 Αυγούστου, στο Μπέβερλι Χιλς, όπου και θα εκτίθενται, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών «Profiles in History».

Ανάμεσα στο υπόλοιπα εκθέματα και μια φωτογραφία που έδωσε η Μέριλιν στον Μπεν Λάιον της 20th Century Fox. «Αγαπητέ Μπεν, με βρήκες, μου έδωσες όνομα και πίστεψες σε μένα όταν κανείς άλλος δεν το έκανε. Τις ευχαριστίες μου και την αγάπη μου, για πάντα. Μέριλιν» έχει γράψει η Μονρόε στο πίσω μέρος της φωτογραφίας (η Μέριλιν γεννήθηκε Νόρμα Τζιν Μόρτενσον, αλλά ερχόμενη στο Χόλιγουντ άλλαξε το όνομά της σε Μονρόε, το πατρικό της μητέρας της. Ο Λάιον της έδωσε το μικρό όνομα «Μέριλιν»).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στα γυρίσματα της ταινίας του 1955 «Εφτά Χρόνια Φαγούρα», με την περίφημη αυτήν σκηνή.

Θα δημοπρατηθεί επιπλέον το σενάριο της ταινίας, με τις ιδιόχειρες σημειώσεις της ίδιας της Μέριλιν, αλλά και προσωπικές φωτογραφίες της από τα παιδικά χρόνια της. Επίσης, θα δημοπρατηθούν φορέματα που φορούσε σε ταινίες όπως «Οι Άντρες Προτιμούν Ξανθιές» και «Πώς να Παντρευτείτε Έναν Εκατομμυριούχο».

Στην έκθεση στο Paley Center for Media θα εκτεθούν επίσης και μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες της Μονρόε που τράβηξε ο φίλος της, φωτογράφος μόδας Μίλτον Γκριν.