Ο Γουάινστιν επιχειρεί να αποδομήσει τη βασική μάρτυρα κατηγορίας

Προσφυγή ακύρωσης της ακροαματικής διαδικασίας από τους συνηγόρους του άλλοτε πανίσχυρου παραγωγού


ΚΟΣΜΟΣ
2:00
04/08/2018
Ο Γουάινστιν επιχειρεί να αποδομήσει τη βασική μάρτυρα κατηγορίας
loading

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και η βασική μάρτυρας κατηγορίας και φερόμενο θύμα του είχαν συνάψει ερωτικό δεσμό για πολλά χρόνια μετά τα καταγγελλόμενα γεγονότα, υποστήριξε η υπεράσπιση του πρώην πανίσχυρου παραγωγού του Χόλιγουντ, επικαλούμενη μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντήλλασσαν.

Αυτή η γυναίκα είναι η μοναδική μεταξύ των τριών φερόμενων θυμάτων που βάσει του κατηγορητηρίου υπήρξε θύμα βιασμού, ενώ οι άλλες δύο ήταν θύματα σεξουαλικής επίθεσης.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν τον Μάρτιο του 2013.

Σήμερα, σε μια προσφυγή ακύρωσης της ακροαματικής διαδικασίας, άνω των 150 σελίδων, οι συνήγοροι του Χάρβεϊ Ουάινστιν παρουσίασαν αποσπάσματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τους ίδιους, την ερωτική σχέση που ακολούθησε και συνεχίστηκε για μήνες έως το 2017.

Ορισμένα email χρονολογούνται μονάχα λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα και δείχνουν ότι το θύμα επιδίωξε, επανειλημμένως, να ξανασυναντηθεί με τον παραγωγό, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ελπίζω να μπορέσω να σε συναντήσω σήμερα», «μπορώ να φάμε μαζί, εάν έχεις χρόνο», αναφέρεται σε ορισμένα από τα μηνύματα.

Η υπεράσπιση σημειώνει ότι το φερόμενο θύμα του, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται, είναι «ιδιαίτερα θερμό» προς εκείνον.

«Σε αγαπώ, πάντα. Όμως σιχαίνομαι που έχω την αίσθηση πως είμαι απλά μια εφήμερη σεξουαλική σχέση» γράφει η γυναίκα σε ένα email με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 2017.

Για τους δικηγόρους του Χάρβεϊ Ουάινστιν, αυτή ακριβώς η έκφραση δείχνει ότι το φερόμενο θύμα «μοιάζει να αναγνωρίζει τον συναινετικό και προσωπικό χαρακτήρα της σχέσης του με τον Ουάινστιν».

Η αλληλογραφία που παρουσιάζει η υπεράσπιση καταδεικνύει επίσης ότι η γυναίκα επιδίωξε να γνωρίσει τη μητέρα της στον άνδρα που της επιτέθηκε, έναν χρόνο μετά την επίθεση.

Της ομάδας των συνηγόρων του παραγωγού ηγείται ο Νεοϋορκέζος δικηγόρος Μπέντζαμιν Μπράφμαν, που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση του Ντομινίκ Στρος Καν στην υπόθεση Ναφισάτου Ντιαλό.

Μεταξύ των εγγράφων που κατατέθηκαν στην προσφυγή ακύρωσης, περιλαμβάνονται μηνύματα που δείχνουν ότι το φερόμενο θύμα ζητούσε επίμονα από τον Ουάινστιν να τη βοηθήσει να πιάσει δουλειά ή να γίνει δεκτή σε ένα πριβέ κλαμπ.

Προκειμένου να αποδυναμώσουν περαιτέρω το κατηγορητήριο, η υπεράσπιση υπενθυμίζει ότι οι άλλες δύο επιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ χρονολογούνται 12-14 χρόνια πριν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει