Κοινό μέτωπο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και με την κυβέρνηση, επιδιώκει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να ανακτηθεί, όπως είπε, «η κρατική αξιοπιστία και να συνεργαστούμε εποικοδομητικά, αλλά και διεκδικητικά με τους Ευρωπαίους εταίρους».

Η οικονομία, όπως και η κοινωνική συνοχή -σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ- δεν μπορούν να περιμένουν, ούτε αντέχουν, άλλους επικίνδυνους χειρισμούς, που στηρίζονται κατά κύριο λόγο «σε ιδεοληψίες ή αγκυλώσεις ή ευθυνοφοβίες».

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι η σύσταση συγκυριακών προεκλογικών συμμαχιών, αλλά η δημιουργία της μεγαλύτερης δυνατής συνεργασίας, για αντιμετώπιση της κατάστασης που απειλεί την κοινωνική συνοχή και συμπλήρωσε πως από την περασμένη Παρασκευή, με επιστολή του ζήτησε από τον Πρόεδρο Δ. Χριστόφια να συγκαλέσει το Συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων για να συζητηθεί η διαχείριση του θέματος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ώστε συλλογικά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Την ερχόμενη Παρασκευή, πάντως, θα έχει συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό για να συζητήσει τις εμπειρίες του σε παρόμοιες διαπραγματεύσεις.