Οι Ιταλοί ανώτατοι δικαστές αναφέρθηκαν και πάλι στα κριτήρια βάσει των οποίων αποφασίζεται η διατροφή, μετά από κάθε διαζύγιο.

Στο παρελθόν, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι μετά το διαζύγιο δεν πρέπει να διατηρηθεί, πλέον, το βιοτικό επίπεδο του παρελθόντος, αλλά το σημαντικό είναι αν ο πρώην ή η πρώην σύζυγος, (που ζητά την διατροφή), διαθέτει οικονομικούς πόρους για να συντηρείται αυτόνομα.

Τώρα, όμως, ο ιταλικός ‘Αρειος Πάγος προσθέτει ότι «στον καθορισμό της διατροφής πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η συμβολή του ή της συζύγου στην απόκτηση της κοινής και προσωπικής περιουσίας». Βάσει της απόφασης αυτής, δηλαδή, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, μετά από πολλά χρόνια γάμου αποφασίζει να χωρίσει, θα πρέπει να υπολογισθεί πόσο η παρουσία, και η στήριξη της συζύγου του, συνέβαλαν στην επαγγελματική του επιτυχία.

Ένα κριτήριο που είναι πιθανό να επηρεάσει σειρά διαζυγίων και σχετικών δικών διαζυγίου, όπως εκείνη του Σίλβιο Μπερλουσκονι και της Βερόνικα Λάριο, μητέρας τριών παιδιών του «Καβαλιέρε».