Δικαστήριο του Μπαχρέιν αποφάσισε να θέσει υπό επιτήρηση για ένα έτος ένα 11χρονο αγόρι, το οποίο κατηγορείτο για συμμετοχή σε ταραχές στη χώρα, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

Ο Άλι Χάσαν, σιίτης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Ιουνίου έπειτα από την κράτησή του για σχεδόν ένα μήνα, παρουσιάστηκε σήμερα σε δικαστήριο ανηλίκων, το οποίο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος, αλλά να τεθεί για ένα έτος υπό την επιτήρηση κοινωνικού λειτουργού, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η αρχή που είναι αρμόδια για ζητήματα Τύπου.

Το παιδί διώκετο επειδή «μετείχε σε μια συγκέντρωση που είχε στόχο να πλήξει τη γενική ασφάλεια».

Ο εισαγγελέας για υποθέσεις ανηλίκων Νούρα Αμπντάλα αλ Χαλίφα διευκρίνισε ότι ο 11χρονος συνελήφθη στις 14 Μαΐου την ώρα που προσπαθούσε μαζί με τους συμμαθητές του να “κλείσει έναν δρόμο στα περίχωρα της Μανάμα, χρησιμοποιώντας κάδους απορριμμάτων και κομμάτια ξύλου”.

Η σύλληψη του παιδιού, το οποίο είχε μπει για σχεδόν ένα μήνα σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες από την σιιτική αντιπολίτευση στη χώρα.

Το Μπαχρέιν αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς ένα κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος, στο οποίο πρωτοστατούσαν οι σιίτες, με αίτημα την εγκαθίδρυση συνταγματικής μοναρχίας στη χώρα αυτή του Κόλπου, της οποίας ηγείται μια σουνιτική δυναστεία.

Πολλοί επικεφαλής της αντιπολίτευσης κρατούνται στο Μπαχρέιν, ενώ υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκονται στη φυλακή ή δικάζονται.