Η μέρα τους αρχίζει στις 6 το πρωί. Φορούν τις μπότες τους και τη ριγέ ασπρόμαυρη στολή, δένονται με αλυσίδες στους αστραγάλους, επιβιβάζονται στο λεωφορείο και κατευθύνονται στην «εργασία» τους.

Είναι οι κρατούμενες της γυναικείας φυλακής Estrella στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Οι εργασίες τους περιλαμβάνουν το καθάρισμα από τα χόρτα κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων στη Maricopa αλλά και την…  ταφή σορών που δεν αναζητεί κανείς.

Ο Σερίφης Joe Arpaio που επανεισήγαγε το «θεσμό» στην Αριζόνα έχει κατηγορηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης για ρατσισμό απέναντι στους Λατίνους και παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων με παροχή χαλασμένου φαγητού και περιορισμό του πόσιμου νερού.

 Οι κρατούμενες συμμετέχουν εθελοντικά στη «συμμορία της αλυσίδας» και πολλές το κάνουν για να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της ζωής στη φυλακή αλλά και τα μικρά κελιά στα οποία ζουν.

Οι περισσότερες κρατούμενες βρίσκονται στη φυλακή λόγω διάπραξης αδικημάτων που συνδέονται με την οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ.

Έπειτα από ένα μήνα δουλειάς έχουν το δικαίωμα να φύγουν από τα κελιά και να κοιμούνται στις συγκριτικά καλύτερες στρατιωτικές σκηνές δίπλα στο κεντρικό κτήριο της φυλακής.