Η κυβέρνηση του Κοσόβου καταδίκασε το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη διάβαση Μπρνιακ, στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου–Σερβίας, όπου άγνωστοι δράστες έριξαν δύο χειροβομβίδες σε προσωρινό στρατόπεδο της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (KFOR), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας στρατιώτης.

Πρόκειται για επίθεση στην KFOR που διέπραξαν εγκληματικές δομές στο βόρειο Κόσοβο, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Πρίστινας.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου εκφράζει την ευχή να αναρρώσει το συντομότερο δυνατό ο στρατιώτης της KFOR και ζητά το επεισόδιο να διαλευκανθεί και να εντοπιστούν οι δράστες.

«Η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως την KFOR στην εκπλήρωση της αποστολής διασφάλισης της ελεύθερης κυκλοφορίας και στο συγκεκριμένο τμήμα του Κοσόβου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου καλεί ακόμη όλους τους πολίτες σερβικής εθνικότητας «να γίνουν μέρος των δημοκρατικών και συνταγματικών θεσμών του Κοσόβου και να συνεργαστούν με την KFOR».

Η απομάκρυνση των οδοφραγμάτων από την πλευρά της KFOR και η διάνοιξη δρόμων για την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων στο βόρειο Κόσοβο συμβάλλει στο άνοιγμα αναπτυξιακών προοπτικών και στη δημιουργία ασφάλειας για όλους τους πολίτες, σημειώνεται στην ανακοίνωση.