Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε δέκα στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλων από τον παλαιστινιακό θύλακα, γνωστοποίησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σήμερα.

«Πριν από λίγα λεπτά, μαχητικά αεροσκάφη (…) στοχοθέτησαν δέκα θέσεις των τρομοκρατών σε τρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσα στους στόχους ήταν δύο εγκαταστάσεις κατασκευής και αποθήκευσης πυρομαχικών και ένα στρατιωτικό συγκρότημα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι οι επιδρομές έγιναν σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις δύο ρουκετών το Σάββατο και άλλες ενέργειες παλαιστινιακών οργανώσεων που δρουν στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τα πλήγματα διεξήχθησαν σε ανταπόδοση για τις εκτοξεύσεις ρουκετών» και «διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες που ενορχήστρωσε η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς το Σαββατοκύριακο», ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και έκανε λόγο περί ρίψεων «μιας χειροβομβίδας», «εκρηκτικών μηχανισμών», για «απόπειρες διέλευσης του φράκτη ασφαλείας, καταστροφές υποδομών ασφαλείας και εμπρησμούς στο ισραηλινό έδαφος με εμπρηστικούς χαρταετούς και μπαλόνια».

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο περί εκτόξευσης τεσσάρων ρουκετών, προσθέτοντας ότι οι τρεις αναχαιτίστηκαν και η μία δεν έφθασε στο ισραηλινό έδαφος.

Η νέα έξαρση της βίας σημειώνεται μερικές ημέρες μετά τις χειρότερες εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς έπειτα από τον πόλεμο του 2014. Οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν σε χωριά και πόλεις κοντά στα σύνορα αφού έπεσε το σκοτάδι, και πολλοί κάτοικοι έσπευσαν στα καταφύγια.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τις εκτοξεύσεις των ρουκετών. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από καμιά από τις δύο πλευρές μέχρι στιγμής.