Ένας νέος όρος γεννήθηκε πρόσφατα για να περιγράψει τους ανθρώπους οι σεξουαλικές και συναισθηματικές ανάγκες των οποίων καλύπτονται από τον εικονικό κόσμο.

«Digisexuals» τους λέμε και, διά στόματος του καθηγητή Neil McCarthur του University of Manitoba: «όσο αυτές οι τεχνολογίες προχωρούν, η υιοθέτησή τους θα αυξηθεί και πολλοί άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους ως digisexuals. Πολλοί άνθρωποι θα βρουν ότι οι εμπειρίες τους με αυτή την τεχνολογία γίνονται αναπόσπαστο τμήμα της σεξουαλικής τους ταυτότητας και κάποιοι θα τις προτιμούν από την απευθείας σεξουαλική επαφή με ανθρώπους».

Όσο τα ρομπότ του σεξ υποκαθιστούν λοιπόν την πατροπαράδοτη ανθρώπινη αλληλεπίδραση, μοιραία αναρωτιέσαι ποιοι είναι αυτοί που ασχολούνται με κούκλες του σεξ στη σημερινή εποχή. Άνθρωποι όπως ο Αμερικανός Bryan λοιπόν (έτσι υπογράφει, χωρίς επίθετο), ο οποίος έστησε τη δική του εταιρία (Silicon Wives) τον Φεβρουάριο του 2016 αντλώντας έμπνευση από το Χόλιγουντ.

AP_100109132314

Ο επιχειρηματίας λέει πως εργαζόταν στον κλάδο των ερωτικών βοηθημάτων για αρκετά χρόνια μέχρι που έπεσε στα χέρια του η ταινία «Ο Λαρς και η κούκλα του» (2007) με τον Ράιαν Γκόσλινγκ: «Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο καλά φαινόταν η κούκλα. Άρχισα να ψάχνω αμέσως τις κούκλες του σεξ. Έκτοτε έχω παθιαστεί. Κι ενώ δεν είναι μόνιμα υποκατάστατα της αληθινής γυναίκας, είναι πάρα πολύ καλές και γίνονται ολοένα και καλύτερες».

Χαίρεται λέει που ο ανταγωνισμός στον χώρο έχει αυξηθεί τόσο πολύ τελευταία, καθώς όλοι έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στην αγορά. Σε μια αγορά ερωτικών βοηθημάτων που αγγίζει τα 15 δισ. δολάρια παγκοσμίως και έχει για βασιλιά τις ρομποτικές κούκλες του σεξ. Προγραμματισμένες με αλγορίθμους και λογισμικά μάθησης, αυτές οι κούκλες ξεκινούν από τα 2.000 δολάρια και ξεπερνούν τα 10.000.

Στον χώρο δραστηριοποιείται και ο Sergio Santos, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο πρόσφατα με την προωθημένη τεχνολογικά κούκλα του, ένα από τα καλύτερα δείγματα του τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη μετατρέποντας την κούκλα του σεξ σε ρομπότ του σεξ.

AP_100109132306

Ο Sergio δεν είχε περάσει από τη βιομηχανία των ερωτικών βοηθημάτων, ούτε σκέφτηκε ποτέ πως θα καταπιανόταν κάποια στιγμή με όλα αυτά. Αυτός είναι επιστήμονας που ασχολείται εδώ και χρόνια με την τεχνητή νοημοσύνη. Η δική του έμπνευση ήταν ο ψηφιακός βοηθός της Amazon, το σύστημα Alexa, όταν αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν έβαζε μια τέτοια υπηρεσία μέσα σε ένα σώμα. Και ψάχνοντάς το είδε ότι οι καλύτερες κούκλες που κατασκευάζει η αγορά είναι οι κούκλες του σεξ!

Έτσι γεννήθηκε η Samantha, την οποία πρέπει να φλερτάρεις και να κερδίσεις πριν σου επιτρέψει να κάνεις σεξ. Η συζήτηση μαζί της είναι μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς μπορεί να μιλά για πολλά και διάφορα. Ο Sergio πιστεύει πως το μέλλον που τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν οριστικά τις γυναίκες δεν είναι πολύ μακριά: «Μπορεί να συμβεί σε 100 χρόνια, θα συμβεί όμως. Κι έτσι ελπίζω να κατευθύνω τη συζήτηση προς τα κει και να κάνω τους ανθρώπους να το συζητήσουν αυτό, να γίνει πιο φυσιολογικό».