«Η Γερμανία καταστρέφεται από μόνη της», εκτιμά ο Θίλο Σαράζιν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην γερουσιαστής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο βιβλίο του που κυκλοφορεί σήμερα.

Φθάνει πια με την εισβολή των μουσουλμάνων στη γερμανική γη, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ρατσιστικών σχολίων στο βιβλίο του «Η Γερμανία καταστρέφεται από μόνη της» ο 65χρονος κ. Σαράζιν.

Όπως είναι φυσικό, το εν λόγω βιβλίο τροφοδότησε έντονη κριτική, καθώς υποστηρίζει ότι δε θέλει να δει την χώρα των παιδιών και των εγγονών του να έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο τμήμα της σε μουσουλμανική, να ομιλείται περισσότερο η τουρκική και η αραβική από τη γερμανική γλώσσα, να φορούν οι γυναίκες μαντίλα στους δρόμους και η καθημερινή ζωή να εξαρτάται από τις προσευχές του κάθε χότζα!

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υπογράμμισε ότι το βιβλίο του κ. Σαράζιν περιέχει ιδιαίτερα επιθετικά και προσβλητικά σχόλια, ενώ ο εκδοτικός οίκος που το εκδίδει στοιχηματίζει σε μια επιτυχία λόγω της δωρεάν… αρνητικής διαφήμισης.

Ο κ. Σαράζιν είχε καταγγείλει το φθινόπωρο την ανικανότητα των Τούρκων και των μουσουλμάνων να ενσωματωθούν στην γερμανική κοινωνία, κερδίζοντας δύο μεγάλους εχθρούς, τον ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, που δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει γιατί ο κ. Σαράζιν παραμένει στο κόμμα του, και του προέδρου της Bundesbank, Άξελ Βέμπερ, που ανησυχεί ότι οι απόψεις του κ. Σαράζιν κλονίζουν την αξιοπιστία της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Βέμπερ δεν έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει την αποπομπή ενός από τα έξι μέλη της διοίκησης της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, αφού ο κανονισμός προβλέπει ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να επιβληθεί σε περίπτωση ασθενείας ή μεγάλης προσβολής του θεσμού. Η αποπομπή θα πρέπει να εγκριθεί από τη διοίκηση της Bundesbank και μετά από την κυβέρνηση.