Για δέκα μήνες ο Mathew Taylor κειτόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου στο Ντέρμπι της Βρετανίας, χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς να ανταποκρίνεται σε οποιοδήποτε ερέθισμα. Ο τραυματισμός που είχε υποστεί σε ατύχημα με τη μηχανή του ήταν τόσο σοβαρός που οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει την οικογένειά του πως μπορεί και να μην ξυπνούσε ποτέ.

Μέχρι που τηλεφώνησε η μνηστή του Handayani Nurul από το σπίτι της, στο Μπαλί της Ινδονησίας. Και ο ήχος της φωνής της, παρά την απόσταση των 11.000 χιλιομέτρων που τους χώριζε, προκάλεσε για πρώτη φορά μία αντίδραση εκ μέρους του: τα μάτια του γέμισαν δάκρυα.

Ήταν η πρώτη φορά που ο 31χρονος έδειχνε σημάδι ανάρρωσης από το ατύχημα που του προκάλεσε σοβαρότατο τραυματισμό στο κρανίο. Mathew Taylor

«Πλησιάσαμε το τηλέφωνο στο αυτί του, εκείνη κάτι τον ρώτησε, εκείνος έγνευσε ‘ναι’ και δάκρυα άρχισαν να κυλούν στο πρόσωπό του. Ήταν θαυμάσιο!», περιέγραψε τη στιγμή ο πατριός του Simon Moore.

Πλέον κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο ο Taylor απλώνει το χέρι του και η μητέρα του Heather τηλεφωνεί στη Nurul και δίνει το τηλέφωνο στο γιο της. «Μόλις ακούει τη φωνή της απλώνει το χέρι του για να πιάσει το τηλέφωνο. Την ακούει και μπορείς να δεις την αλλαγή πάνω του», λέει.

Ο Taylor γνώρισε τη Nurul όταν μετακόμισε στην Ινδονησία το 2009 για να διδάξει αγγλικά. Το ζευγάρι προγραμμάτιζε το γάμο του αλλά ο Taylor τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Ιούλιο.

Εκτός από το σπασμένο κρανίο του, ο Taylor υποβλήθηκε και σε επέμβαση αποκατάστασης της κόγχης του ματιού με οστό που αφαιρέθηκε από το μηρό του.

Μετά την επέμβαση έπεσε σε κώμα.

Η Nurul χρειάστηκε βίζα για να τον επισκεφθεί στη Βρετανία αλλά έπειτα από τρεις μήνες η βίζα έληξε και ήταν αναγκασμένη να επιστρέψει στην Ινδονησία.

Μετά το πρώτο τηλεφώνημα πριν από τρεις εβδομάδες, ο Taylor άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκτησης κινήσεων στο σώμα του.