Επέμεινε στην παραμονή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας στη Μεγαλόνησο πρέπει να συνεχιστούν, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ρετζέπ Ακντάγ, ο οποίος συναντήθηκε στο κατεχόμενο τμήμα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και τον «πρωθυπουργό» του καθεστώτος, Τουφάν Ερχουρμάν.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ακντάφ είπε ότι «αυτό δείχνουν και οι πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. Οι Τουρκοκύπριοι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν τέτοιες επιθέσεις, οι οποίες δείχνουν τη σημασία της ύπαρξης εγγυήσεων και στρατού της Τουρκίας στην Κύπρο».

Παράλληλα, εξέφρασε λύπη για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη και είπε ότι η Τουρκία ύψωσε τη δυνατότερη φωνή για το ζήτημα. Επίσης, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «ενεργεί σαν κράτος τρομοκράτης, επιτιθέμενο στους μουσουλμάνους της Παλαιστίνης με την υποστήριξη των ΗΠΑ». Αυτό, πρόσθεσε, θα συνεχιστεί έως ότου ο ισλαμικός κόσμος και η διεθνής κοινότητα να πουν «τέρμα».