Δορυφορικές φωτογραφίες που ενισχύουν τις υποψίες ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικά όπλα δημοσίευσε το αμερικανικό ινστιτούτο ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, αυτές οι φωτογραφίες αυξάνουν την ανησυχία ότι το Ιράν επιχειρεί να «καταστρέψει τις αποδείξεις» παλαιότερων ερευνών που παραπέμπουν στη δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων.

Η Τεχεράνη διαψεύδει τα συγκεκριμένα σενάρια, την ώρα που το Ινστιτούτο ανήρτησε τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του λίγες ώρες αφότου διπλωμάτες δήλωσαν ότι η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ (ΙΑΕΑ) παρουσίασε παρεμφερείς φωτογραφίες στη διάρκεια ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στη Βιέννη.

Δυτικοί απεσταλμένοι, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση δήλωσαν στο Reutersμ ότι δύο κτίρια στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Παρτσίν κατεδαφίστηκαν και το ISIS ανέφερε ότι οι φωτογραφίες του της 25ης Μαΐου δείχνουν ότι τα κτίρια «εξαφανίστηκαν ολοκληρωτικά».

Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη ακολουθεί τις διήμερες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βαγδάτη ανάμεσα στις έξι δυνάμεις και το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, το οποίο η τελευταία υποστηρίζει ότι έχει ειρηνικούς σκοπούς.