Την αισιόδοξη εκτίμησή του για τις προοπτικές των διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα έδωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, τονίζοντας ότι υπάρχουν λόγοι οπτιμισμού έπειτα από την απελευθέρωση από την Πιονγκγιάνγκ τριών Αμερικανών, που ήταν κρατούμενοι στη Βόρεια Κορέα.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν λόγοι για κάποια αισιοδοξία ότι αυτές οι συνομιλίες μπορεί να είναι γόνιμες», τόνισε, αναφερόμενος στη προαναγγελθείσα σύνοδο κορυφής μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αναφορικά με το Ιράν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, μια μέρα μετά την απόφαση Αμερικανού προέδρου να αποσύρει την Ουάσιγκτον από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Μάτις δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται με τους συμμάχους τους για να διασφαλίσουν ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο και θα συνεργαστούμε με άλλους για να αντιμετωπίσουμε το εύρος της κακόβουλης επιρροής του Ιράν», τόνισε ο υπουργός Άμυνας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πιστώσεων της Γερουσίας.

«Αυτή η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια, τα συμφέροντα και την ευημερία των πολιτών μας», σημείωσε.