Σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών καταδικάστηκε μία γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία προσποιήθηκε πως έπασχε από καρκίνο σε τελικό στάδιο, λαμβάνοντας έτσι χρήματα από φίλους της οικογένειάς της για βοήθεια.

Η 24χρονη Hanna Dickenson, όπως μεταδίδει το BBC, έλαβε συνολικά 31.000 ευρώ, από τη στιγμή που είπε στους γονείς της πως χρειαζόταν να ταξιδέψει στο εξωτερικό για την απαιτούμενη θεραπεία.

Οι γονείς της έλαβαν δωρεές από φίλους τους και η 24χρονη ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε διακοπές και εξόδους.

Η Dickenson ομολόγησε την ενοχή της ενώπιον δικαστηρίου, ενώ ο δικαστής τόνισε πως επιχείρησε να φτάσει στην καρδιά κάθε ανθρώπου με την απάτη της. «Η επιθυμία των ανθρώπων να βοηθούν και η κοινωνική εμπιστοσύνη διαταράχθηκαν. Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονταν σκληρά και έβαλαν το χέρι στη δική του τσέπη» είπε για τους ανθρώπους που τη βοήθησαν.

Από ένα πρόσωπο κατατέθηκαν δωρεές ύψους 10.000 δολαρίων Αυστραλίας. Ήταν κάποιος που είχε μόλις βγει από το νοσοκομείο έχοντας και ο ίδιος υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο. Κάποιος άλλος της κατέθεσε λεφτά τέσσερις φορές.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας άλλος δωρητής ενημέρωσε την αστυνομία, έχοντας δει φωτογραφίας της νεαρής γυναίκας στο Facebook.

Η δικηγόρος της είπε πως θα υποβάλει έφεση.