Ο θάνατος μίας από τις «συντρόφους» του Αμερικανού προέδρου John F. Kennedy λίγους μήνες μετά το θάνατό του, που θεωρήθηκε ύποπτος, έχει πυροδοτήσει πολυάριθμες θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με μία από αυτές, η Mary Pinchot Meyer, η όμορφη διαζευγμένη γυναίκα που ήταν στενή φίλη των Κένεντι και είναι γνωστό πως είχε μία μακρά σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πυροβολήθηκε σε μυστική επιχείρηση της CIA.

Το βιβλίο του Peter Janney με τίτλο «Mary’s Mosaic: The CIA Conspiracy to Murder John F. Kennedy, Mary Pinchot Meyer, and Their Vision of World Peace» υποστηρίζει πως από το ενδιαφέρον της για τη δολοφονία του εραστή της και την προσωπική έρευνα που έκανε ενδεχομένως να βρέθηκε πολύ κοντά στην «αλήθεια», τόσο κοντά που η CIA τη θεώρησε απειλή.

Έτσι, πράκτορες της Υπηρεσίας «έστησαν» το σκηνικό ώστε να φαίνεται πως έχασε τη ζωή της σε σεξουαλική επίθεση
που ξέφυγε από τον έλεγχο.

Είτε αληθεύει η θεωρία είτε όχι, υπάρχουν κάποια ερωτήματα για τους μήνες που προηγήθηκαν του θανάτου της, στις 12 Οκτωβρίου του 1964.
 
Σύμφωνα με το βιβλίο η Mary Pinchot Meyer έφερνε συχνά μαριχουάνα και LSD στις ερωτικές της συναντήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως η γυναίκα δολοφονήθηκε από τη CIA, η οποία, όπως λέει, οργάνωσε τη δολοφονία του προέδρου για να μη καταφέρει να αποφύγει την κλιμάκωση της βίας που εκείνη ήθελε στον Ψυχρό Πόλεμο.

Δείτε τις φωτογραφίες