Ένα Boeing 737 βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και άθικτο μέσα σε μία κατάφυτη έκταση στο Μπαλί της Ινδονησίας από ένα ζευγάρι Σλοβένων τουριστών που ταξιδεύουν τον κόσμο για χάρη ταξιδιωτικής εταιρείας.

Η περίεργη υπόθεση, όπως είναι λογικό, έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και καιρό, ταρακουνώντας μάλιστα τους απανταχού συνωμοσιολόγους για την ύπαρξη του αεροσκάφους,

Το θέαμα έγινε γνωστό όταν οι δύο Σλοβένοι κοινοποίησαν την ανακάλυψή τους μέσω των social media, δημιουργώντας ένα μικρό χαμό στο ίντερνετ. Το γεγονός ότι το αεροπλάνο δεν φέρει το σήμα κάποιας αεροπορικής εταιρείας έχει φουσκώσει τα σενάρια για την προέλευσή του.

Τα χαμένα αεροσκάφη αποτελούν πεδίο δόξης λαμπρό για τις θεωρίες να αναπτυχθούν και τα σενάρια να φουντώσουν. Πιο τρανταχτή περίπτωση είναι αυτή της πτήσης της Malaysia Airlines που χάθηκε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ωστόσο, η εξήγηση του ζευγαριού είναι και η πιο πιθανή καθώς το αεροσκάφος μεταφέρθηκε σε φυλασσόμενη περιοχή, ενώ βρέθηκαν κοντά του σκεύη μαγειρικής και κοντέινερ με αντικείμενα και πρώτες ύλες που προσομοιάζουν σε υλικά για εστιατόριο. Οπότε τα σενάρια είναι δύο. Είτε το σκάφος προοριζόταν για κάποιου είδους περίεργο εστιατόριο ή κάτοικοι βρήκαν σε αυτό ένα μέρος για να διανυκτερεύουν και να τρώνε.