Με δυσκολίες διεξάγονται οι επιχειρήσεις για τη διάσωση 9 μεταλλωρύχων που έχουν εγκλωβιστεί από την Πέμπτη 200 μέτρα κάτω από το έδαφος σε αυτοσχέδιο ορυχείο χαλκού στο νότιο Περού, επειδή είναι αδύνατη η πρόσβαση βαρέων μηχανημάτων στην περιοχή, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι επεσήμαναν ότι τους παρέχεται τροφή και έχουν επαφή με τον έξω κόσμο.

    Οι εννέα μεταλλωρύχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι από την Πέμπτη μετά την κατολίσθηση βράχων σε ορυχείο χαλκού στην περιοχή του Ίκα, που βρίσκεται σε απόσταση 325 χιλιομέτρων από τη Λίμα. Ωστόσο οι αρχές πληροφορήθηκαν για τον εγκλωβισμό τους την Παρασκευή και απέστειλαν σωστικά συνεργεία και αστυνομικούς στην περιοχή.

    “Αποκλείσαμε τη χρήση ενός εκσκαφέα, επειδή είναι δύσκολο να τον μεταφέρουμε με φορτηγό λόγω της κλίσης του βουνού”, στο οποίο βρίσκεται το ορυχείο, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έριν Γκόμες, γενικός γραμματέας της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ίκα.

    Επειδή δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων, τα μέλη των σωστικών συνεργείων έπρεπε να προσπαθήσουν με τα χέρια να απομακρύνουν τους βράχους για να έχουν πρόσβαση στους μεταλλωρύχους. Η εργασία αυτή πλησίαζε στο τέλος της κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά υπήρξε νέα εξέλιξη που δυσχέρανε το έργο τους.