Τον άνθρωπο με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως αναζητεί το αμερικανικό περιοδικό TIME σε διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία «έτρεχε» από τα τέλη Μαρτίου και έληξε πριν από δύο ημέρες.

Οι αναγνώστες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο (πολιτικοί, αθλητές, καλλιτέχνες, ηθοποιοί κ.α.). Η τελική λίστα με τους 100 υποψηφίους θα ανακοινωθεί στις 17 Μαρτίου.

Ashton Kutcher

Βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα όχι μόνο για τους ρόλους του αλλά και για θέματα της προσωπικής του ζωής. Το 2011 πρωταγωνίστησε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για το διαζύγιο του από τη Ντέμι Μουρ έπειτα από έξι χρόνια γάμου ενώ απασχόλησε την κοινή γνώμη για την εκστρατεία του ενάντια στο εμπόριο λευκής σαρκός αλλά και για το επικείμενο ταξίδι του στο διάστημα.

Recep Tayyip Erdogan

Αποτελεί παίκτη στρατηγικής σημασίας σε μια ταχύτατα μεταβαλλόμενη Μέσηη Ανατολή ενώ εκτιμάται ότι έχει ρόλο «κλειδί» στα σημαντικότερα ζητήματα της περιοχής όπως αυτό της Συρίας και του Ιράν. Αναγνωρίζεται ως σύμμαχος των ΗΠΑ παρά την ανεξάρτητη γραμμή που ακολουθεί. Όσο για τα εσωτερικά της χώρας του βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις όπως η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης και το κουρδικό ζήτημα.

George Clooney

Eκτός από διασημότητα, καταξίωση και διακρίσεις στο χώρο του κινηματογράφου, το «παλμαρέ» του Clooney περιλαμβάνει και ανθρωπιστική δράση. Ο ηθοποιός πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στις διαμαρτυρίες κατά του προέδρου του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ, για την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα και για την παρεμπόδιση αποστολών τροφίμων. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στη Ουάσινγκτον.

Barack Obama

Έπειτα από τρία χρόνια στο τιμόνι των Ηνωμένων Πολιτειών ο Μπαράκ Ομπάμα καλείται να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και να «απολογηθεί» για λάθη που έχει κάνει. Ο ενθουσιασμός που επικρατούσε κατά την εκλογή του έχει αντικατασταθεί από σκεπτικισμό ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν γεγονότα όπως η σφαγή 16 πολιτών από τις αμερικανικές δυνάμεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση την παρουσία τους στο Αφγανιστάν.

Όσο για την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη απειλεί την επανεκλογή του στην εξουσία.

Rihanna

Η Rihanna δεν είναι απλώς μία ντίβα της ποπ, αλλά ένα «φαινόμενο» της μουσικής βιομηχανίας. Στα 24 της χρόνια κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή της λίστας με τις ψηφιακές πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι χρήστες του διαδικτύου κατέβασαν πάνω από 47 εκατομμύρια φορές τα τραγούδια της, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της μουσικής. Η τραγουδίστρια από τα νησιά Barbados έκανε το ντεμπούτο της το 2005 με το άλμπουμ «Music of the Sun».

Nicolas Sarkozy

Έχει κερδίσει αρκετούς φίλους στο εξωτερικό αλλά στο εσωτερικό της χώρας προκαλεί διχασμό με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν οι Γάλλοι θα τον επιλέξουν να είναι ξανά ο ένοικος των Ηλυσίων.

Η επιτυχία του στο να ηγηθεί της αεροπορικής επιδρομής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Λιβύης απέτρεψε τη μαζική σφαγή ανταρτών από τον Μουαμάρ Καντάφι.

Όσο για τη «συμμαχία» του με την Άγκελα Μέρκελ στο να «σφυρηλατήσει» τα ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μια σημαντική κίνηση. Επειδή όμως όλα έχουν το τίμημα τους… προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο χάσμα ανάμεσα στα μέλη της Ε.Ε. που επιδιώκουν μεγαλύτερη ολοκλήρωση και στις χώρες που δεν επιθυμούν να γίνουν μέλη.

Meryl Streep

Το 2012 της χάρισε την 17η υποψηφιότητα της στα βραβεία Όσκαρ και την τρίτη της νίκη για την ερμηνεία της στην ταινία «The Iron Lady». Η Meryl Streep είναι ο χαμελαίων της μεγάλης οθόνης που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει ολοένα και περισσότερο στο πέρασμα του χρόνου.

Oprah Winfrey

Μπορεί στο σόου που παρουσίαζε να έπεσαν οι τίτλοι τέλους πέρσι αλλά η βασίλισσα των μέσων ενημέρωσης παραμένει στην ιστορία ως η παρουσιάστρια στην οποία έχουν δοθεί οι πιο πολυσυζητημένες συνεντεύξεις στην τηλεόραση, κάνοντας όλους τους τηλεθεατές να αγωνιούν για το ποιος κάθεται στον καναπέ απέναντι της.

Kate Middleton

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ εκτός από τα πριγκιπικά της καθήκοντα ασχολείται και με τις φιλανθρωπίες. Οι «σόλο» εμφανίσεις της τον τελευταίο καιρό με την ιδιότητα της «προστάτιδας» φιλανθρωπικών οργανώσεων έχουν πυκνώσει. Η Kate Middleton βαδίζει στα χνάρια της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας φαίνεται να βρίσκεται σε σίγουρα χέρια.

Adele

Το 2011 ήταν αναμφίβολα η χρονιά της. Η δισκογραφική της δουλειά με τον τίτλο «21» πούλησε 17 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ παρέμεινε για 16 εβδομάδες στην κορυφή του τσαρτ Billboard 200. Πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που ένα άλμπουμ παραμένει στην πρώτη θέση από το 1998 με το sound track του Τιτανικού.

Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα με τους υποψήφιους πατήστε εδώ.