Αφεντικό έδωσε στους υπαλλήλους του τριήμερα Σαββατοκύριακα και 2.000 δολάρια μπόνους διακοπών

Δείτε ποια ήταν τα αποτελέσματα της... ανατρεπτικής κίνησης


ΚΟΣΜΟΣ
8:21
13/02/2018
Αφεντικό έδωσε στους υπαλλήλους του τριήμερα Σαββατοκύριακα και 2.000 δολάρια μπόνους διακοπών
6
loading

Ο Mark Douglas είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μιας αμερικανικής διαφημιστικής εταιρίας που είπε να σκεφτεί ανατρεπτικά.

Σε κάτι που έμοιαζε με πείραμα καταδικασμένο να αποτύχει, άρχισε να δίνει ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο τον μήνα στους υπαλλήλους του αλλά και 2.000 δολάρια μπόνους διακοπών.

Κι ενώ μιλάμε ουσιαστικά για λίγες μόνο μέρες επιπλέον άδειας τον χρόνο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το τέχνασμα έκανε θαύματα στην παραγωγικότητα όλων τους!

«Αφαιρέσαμε απλώς μία μέρα δουλειάς τον μήνα για όλη την εταιρία», είπε στο Business Insider ήδη από το 2016, όταν και εφάρμοσε πειραματικά το μέτρο, «βάλαμε ένα στοίχημα πως αυτό θα ωφελήσει τελικά όλους, περιλαμβανομένης της ίδιας της επιχείρησης».

Και τώρα μας λέει πως το μέτρο δεν είχε καμία επίπτωση στα έσοδα της εταιρίας, είχε όμως στην παραγωγικότητα και τα χαμόγελα των υπαλλήλων του. Και όταν μιλάμε για τα «μακρά Σαββατοκύριακα της SteelHouse», όπως είναι γνωστά, εννοούμε πως η εταιρία κατεβάζει κυριολεκτικά ρολά. Ούτε τα mails τους δεν μπορούν να δουν οι υπάλληλοί του από το σπίτι τους, καθώς ο χρόνος οφείλει να είναι επικεντρωμένος στην οικογένεια, την ξεκούραση και τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο.

oghfio2

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το μπόνους διακοπών των 2.000 δολαρίων που παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως, ώστε να διασφαλιστεί πως θα μπορούν να ξεκουραστούν στην άδειά τους και να ταξιδέψουν. Το ποσό δίνεται μάλιστα πακέτο με πέντε εξτρά μέρες άδειας.

Ο Douglas εμφανίζεται πεπεισμένος πως αυτό το μέτρο έχει ενδυναμώσει τις καλές σχέσεις εντός δουλειάς και το κλίμα αλληλεγγύης, λέγοντας πως όλα επιστρέφουν τελικά στην επιχείρηση μέσω της αυξημένης παραγωγικότητας των υπαλλήλων.

«Δεν είναι και μεγάλη επιστήμη», καταλήγει, «είναι απλώς θέμα να έχεις τα κότσια να κάνεις κάτι διαφορετικό και να πιστεύεις πως εσύ θα κερδίσεις στο τέλος»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΑΡΤΕΣΙΟΝ

  Αυτά ισχύουν μόνο για άλλους λαούς.... Οι Έλληνες θα έκαναν κατάχρηση, δεν θα εκτιμούσαν την κίνηση και θα εκμεταλλεύονταν την κίνηση του αφεντικού.... που θα τον θεωρούσαν και [...].... Γιατί ως γνωστό η καλοσύνη εκλαμβάνεται πλέον ως [...]!!!!!

 2. avatar Ελλάδα γερόντων

  Χώρα γέρων 60ριδων διευθυντών που γαλουχιθηκαν με νοοτροπία πασοκ και ιστορίες έντιμων παππούδων τους που ομως έζησαν στην ανέχεια. Συνδυασμός που τους έκανε χλιαρούς, παρτακιδες και απαιτητικούς ως αρνητικούς σε ποιονδηποτε νέο που απλά μπορεί να κάνει αυτα που σε εκείνους φαίνονται βουνό.

 3. avatar ΝΙΚΟΣ1971

  Έλληνες εργοδότες , διαβάστε για να μαθαίνετε !!
  Τα λεφτά δέν θα τα πάρετε στον τάφο !!

 4. avatar Βασίλειος ο Β’

  Αυτονόητα πράγματα που δεν τα ξέρει κανείς.

 5. avatar Samotrhraki

  Super

 6. avatar NikosItaliano

  Η τελευταια φραση που λεει, ολα τα λεφτα... ουτοπικο φαινεται παντως ολο αυτο ειδικα για μια χωρα οπως η Ελλαδα των μνημονιων

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει