Ο δικαστής που εξετάζει την υπόθεση έχει εφιστήσει την προσοχή στους γονείς, λόγω ενός νέου παιχνιδιού το οποίο επηρέασε τον 13χρονο να πνιγεί. Σύμφωνα με την έρευνα σκοπός του 13χρονου δεν ήταν να αυτοκτονήσει αλλά να φτιάξει ένα βίντεο στο οποίο να φαίνεται ότι πνίγεται για να το ανεβάσει στο διαδίκτυο.

Ο 13χρονος έπαιζε ένα παιχνίδια το οποίο λέγεται «το παιχνίδι των πνιγμών» σύμφωνα με το οποίο πρέπει να βιντεοσκοπείς τον εαυτό σου να πνίγεται με διάφορους τρόπους.

Ο 13χρονος λοιπόν περίμενε να φύγει η μητέρα του και κλείστηκε στο μπάνιο για να «πνιγεί» με το καλώδιο της ντουζιέρας, δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα είχε υπολογίσει και δεν μπόρεσε να λυθεί.

Όταν ο 11χρονος αδελφός του που δεν ήξερε τι συμβαίνει είδε ότι ο αδερφός του αργεί να βγει από το μπάνιο, έσπασε τη πόρτα, που ήταν κλειδωμένη και μπήκε μέσα. Μόλις αντίκρισε το θέαμα έτρεξε έκοψε το καλώδιο και ειδοποίησε το ασθενοφόρο. Ήταν όμως αργά.

Οι ειδικοί που διεξήγαγαν έρευνα  προειδοποίησαν τους γονείς ότι πρέπει να ελέγχουν τα παιδιά τους, ακόμα και τα κινητά τους αλλά και τις προσωπικές τους σελίδες στο Facebook και τα αντίστοιχα sites.