Μπορεί να φιλοξενήσει έως οκτώ ανθρώπους, σηκώνει βάρος έως πέντε τόνους και κοστίζει περίπου εννέα χιλιάδες ευρώ. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σκηνής αυτής είναι πως μπορεί να… αιωρείται κρεμασμένη από δέντρα, κι αυτό μπορεί να είναι σωτήριο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Η σκηνή «Tentsile» σχεδιάστηκε από τον Βρετανό Alex Shirley-Smith, ο οποίος εμπνεύστηκε από τον τρόπο με τον οποίο στήνουν τον ιστό τους οι αράχνες. Ο δημιουργός της λέει πως μπορεί να στηθεί σε μόλις μισή ώρα χρησιμοποιώντας τρία δέντρα και μία σκάλα.

Ο 34χρονος σχεδιαστής από το Τότεναμ του Λονδίνου πιστεύει πως η σκηνή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως σε σεισμούς ή πλημμύρες.

«Πριν από επτά χρόνια αναρωτιόμουν πώς να κατασκευάσω ένα φορητό δεντρόσπιτο, όταν είδα πώς συνθέτει τον ιστό της η αράχνη. Η ιδέα μου ήρθε πριν από δύο χρόνια αλλά ήταν πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, όπου κι αν πήγαινα ζητώντας χρηματοδότηση με θεωρούσαν τρελό επειδή δεν είχαν ξαναδεί τίποτα τέτοιο. Χρησιμοποίησα τις οικονομίες μου και τελικά είχα κάτι να δείξω στους πελάτες. Η αντίδραση ήταν απίστευτη, κάποιοι μου είπαν πως είναι το προϊόν της δεκαετίας. Στην αρχή σχεδιάζαμε να φτιάχνουμε περίπου είκοσι το χρόνο αλλά η αντίδραση ήταν τόσο θετική που θα παράγουμε πολλές περισσότερες», είπε.

Η κρεμαστή τέντα διατίθεται σε τρεις εκδοχές, η πιο μικρή για δύο άτομα με τιμή λίγο πάνω από τα δύο χιλιάδες ευρώ και η μεγαλύτερη για οκτώ άτομα με τιμή σχεδόν εννέα χιλιάδες ευρώ.