Το κυνήγι στην ύπαιθρο μπορεί είναι επικίνδυνο, κυρίως λόγω των ισχυρών όπλων, των άγριων ζώων και των απομακρυσμένων περιοχών.

Ωστόσο, όταν ο Μπίλι Μπράουν τραυματίστηκε σοβαρά από το κυνηγετικό του όπλο, τον περασμένο Δεκέμβριο, αυτό συνέβη με τον πιο απρόσμενο τρόπο.

Κι αυτό, καθώς ο 78χρονος κυνηγός πυροβολήθηκε στο μηρό από τον ίδιο του το σκύλο.

Ο τραυματισμός έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του άτυχου κυνηγού και μετά την ανάρρωσή του, μιλάει για πρώτη φορά για τη δραματική του εμπειρία.

«Ένα ελάφι έτρεξε κατά μήκος του δρόμου και ο σκύλος μου, που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, πανικοβλήθηκε. Πήδηξε πάνω στο όπλο και απενεργοποίησε την ασφάλεια, πατώντας ταυτόχρονα την σκανδάλη. Άκουσα τον θόρυβο και όλο το αμάξι γέμισε με αίμα»

Ο κ. Μπράουν βρισκόταν σε ένα απομακρυσμένο δάσος, 2,5 χιλιόμετρα μακριά από τη Φλόριντα, όταν συνέβη το ατύχημα. Η αγροτική τοποθεσία καθιστούσε αδύνατη τη πρόσβαση ασθενοφόρου και τα ψηλά δέντρα εμπόδιζαν τη προσεδάφιση ελικοπτέρων διάσωσης.

Ο άτυχος κυνηγός δεν είχε άλλη επιλογή παρά να οδηγήσει μόνος του προς το κοντινότερο νοσοκομείο. Έχοντας χάσει 21 μονάδες αίματος, ο συνταξιούχος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St. Joseph στην Τάμπα, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

«Άκουγα έναν από τους χειρουργούς να λέει: «Είμαι έκπληκτος που έφτασε ζωντανός», αναφέρει ο 78χρονος.

Ο πυροβολισμός έσπασε το πόδι του κυνηγού και έσκισε μια αρτηρία του.

Παρά το οδυνηρό ατύχημα, ο θαρραλέος συνταξιούχος συνεχίζει το χόμπι του. Πήγε πρόσφατα για κυνήγι με τα εγγόνια του και φυσικά χωρίς τον… σκύλο του.

Ωστόσο, ο κ. Μπράουν αναφέρει ότι οι κυνηγετικές ημέρες του σκύλου του δεν τελείωσαν ακόμη και πως μια μέρα θα ξαναβγούν για κυνήγι μαζί.