Ήταν υπεύθυνος στρατηγικής του Λευκού Οίκου. Μετά την αποπομπή του, τον περασμένο Αύγουστο, είχε δηλώσει: «Η προεδρία Τραμπ, για την οποία αγωνιστήκαμε και νικήσαμε, έχει τελειώσει». Τώρα, ο Στιβ Μπάνον εμφανίζεται απογοητευμένος από το στιλ ηγεσίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται δημοσίευμα του περιοδικού «Vanity Fair».

Σε ιδιωτική συζήτηση, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Μπάνον είπε ότι το προηγούμενο αφεντικό του έχει στην πορεία της προεδρίας του «χάσει ένα βήμα» και παρομοίασε τον Τραμπ με 11χρονο αγόρι.

Εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Μπάνον δεν φαίνεται να έχει πολύ καλή άποψη ούτε για την κόρη του Ιβάνκα, την οποία έχει χαρακτηρίσει «πηγή κακών συμβουλών για τον πατέρα της», στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Το «Vanity Fair» αναφέρεται και στις πολιτικές φιλοδοξίες του Στιβ Μπάνον, αναφέροντας πως έχει αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται να είναι υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα το 2020, εφόσον δεν θέσει υποψηφιότητα ο Τραμπ. Μάλιστα, ο Μπάνον δεν δίνει ποσοστό πάνω από 30% στην πιθανότητα ο Τραμπ να ολοκληρώσει την προεδρική του θητεία. Ωστόσο συνεργάτης του Μπάνον δήλωσε στο CNN πως αποκλείεται να είναι υποψήφιος. Ο ίδιος δήλωσε στο «Vanity Fair»: «Λειτουργικά, δεν είμαι πολιτικός, αλλά επαναστάτης».