Έκταση μεγαλύτερη της Νέας Υόρκης καίει πλέον η τεράστια φωτιά που καταστρέφει εδώ και μέρες τη νότια Καλιφόρνια.

Ενισχυμένη από τους ισχυρούς ανέμους, η φωτιά που έκαψε την περασμένη εβδομάδα 230.000 στρέμματα στη Βεντούρα και τη Σάντα Μπάρμπαρα, έχει πλέον αναδειχθεί στην 5η σφοδρότερη στην ιστορία της πολιτείας. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μία μέρα, το μέτωπό της μεγάλωσε κατά 50.000 στρέμματα, όπως εξηγεί το BBC.

Οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων περιοχών έχουν κληθεί να τις εγκαταλείψουν.

«Είναι μια απειλητική φωτιά, πολλοί πυροσβέστες εργάζονται πολύ σκληρά για να τη θέσουν υπό έλεγχο» δήλωσε ο σερίφης της Σάντα Μπάρμπαρα.

Από τις 4 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ισχυρούς ανέμους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και εξασθένησή τους και πάλι τη νύχτα.

Χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης είναι και το tweet του διάσημου ηθοποιού Ρομπ Λόου, ο οποίος μένει στη Σάντα Μπάρμπαρα, ο οποίος προσευχόταν για την τύχη της πόλης του. Επαίνεσε τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών και γνωστοποίησε πως ετοιμάζει τα πράγματά του για να εγκαταλείψει το σπίτι του.

dgdgdg fhff  ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ