Από πέτρα χτυπήθηκε χθες ένας έφηβος στο προάστιο Ρουφίσκε του Ντακάρ, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του.

Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε έξι τον αριθμό των νεκρών στα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει από τα τέλη Ιανουαρίου λόγω της επίμαχης υποψηφιότητας του 85χρονου προέδρου Αμπντουλαγέ Ουαντέ στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Η αντιπολίτευση κάλεσε σε νέα διαδήλωση το απόγευμα στο κέντρο του Ντακάρ κατά της υποψηφιότητας του Αμπντουλαγέ Ουαντέ στις εκλογές.

Η ένταση παραμένει στη Σενεγάλη έξι ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές και σχεδόν ύστερα από μια εβδομάδα βίαιων επεισοδίων στο κέντρο του Ντακάρ μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και οπαδών της αντιπολίτευσης, κυρίως νέων, που προσπαθούν να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις τις οποίες οι αρχές έχουν απαγορεύσει.

Η καταστολή των διαδηλώσεων από αστυνομικούς που κάνουν χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών, αντλιών νερού και περιστασιακά ρίχνουν πέτρες όπως οι διαδηλωτές, έχει προκαλέσει τουλάχιστον 20 τραυματισμούς από την Παρασκευή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.