Το πολιτικό αδιέξοδο παραμένει στη Γερμανία και μια νέα δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ερευνών INSA για λογαριασμό της Bild, δείχνει πώς αντιδρούν οι πολίτες της χώρας.

Σχεδόν το 42% των ερωτηθέντων πολιτών θεωρεί ότι θα υπάρξει και τρίτος μεγάλος συνασπισμός μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, μόνο το 22% τον επιθυμεί.

Το ένα τρίτο περίπου των Γερμανών, το 30%, επιθυμεί νέες εκλογές, αλλά μόνο το 20% τις βλέπει πιθανές όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση δημοφιλέστερη εκδοχή μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης μειοψηφίας είναι ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU) και Πρασίνων (Die Greuenen).

Πάντως χθες ολοκληρώθηκε, έπειτα από 135 λεπτά, η συνάντηση του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τους αρχηγούς της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Η Άνγκελα Μέρκελ, ο Χορστ Ζεεχόφερ και ο Μάρτιν Σουλτς αποχώρησαν από το προεδρικό ανάκτορο Bellevue χωρίς να προβούν σε δηλώσεις, ενώ σήμερα το πρωί θα διαβουλευθούν με τα ηγετικά στελέχη των κομμάτων τους.