Ένας Ολλανδός έμπορος αντικών αποφάσισε να πουλήσει τη συλλογή του με περισσότερα από πέντε χιλιάδες μπουκάλες κονιάκ και άλλων λικέρ, η οποία, όπως υποστηρίζει, είναι η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο.

Το πιο πολύτιμο μπουκάλι στη συλλογή του Bay van der Bunt, που υπολογίζεται πως αξίζει περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, χρονολογείται από το 1795 και ήταν ένα Κονιάκ από το στρατό του Ναπολέοντα.

Ο συλλέκτης εκτιμά πως το μπουκάλι αυτό αξίζει από 100.000 έως 150.000 ευρώ.
Όποιος ενδιαφέρεται όμως για το συγκεκριμένο μπουκάλι θα απογοητευτεί: Ο van der Bunt δεν προτίθεται να σπάσει τη συλλογή του- την οποία άρχισε ο προπάππους του το 1880- αλλά θέλει να την πουλήσει ολόκληρη.

«Στοχεύουμε σε πλούσιους Ρώσους ή Κινέζους αγοραστές επειδή οι άνθρωποι από τις χώρες αυτές είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε κάτι τέτοιο, δήλωσε εκπρόσωπος του συλλέκτη.

Ο Van der Bunt θέλειη συλλογή του να περάσει στα χέρια αγοραστή που να έχει πάθος με τα λικέρ και ο ποίος θα προτιμήσει κρατήσει κλειστά κι ανέπαφα τα πολύτιμα μπουκάλια του, παρά να τα καταναλώσει.
«Φοβόμαστε πιθανούς αγοραστές που θέλουν να καταναλώσουν κάποια από τα λικέρ», πρόσθεσε, «θα ελέγξουμε πολύ καλά τους αγοραστές για να περιορίσουμε αυτό τον κίνδυνο.