Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την προσπάθεια του να ομορφύνει τη γειτονιά του στο βόρειο Λονδίνο. Επειδή όμως οι καλλιτεχνικές ανησυχίες δεν γνωρίζουν σύνορα, επέκτεινε τη δράση του τόσο σε άλλες βρετανικές πόλεις όσο και στο εξωτερικό.

Ο Ben Wilson, πήρε λοιπόν το πινέλο και τις τέμπερες και άρχισε να ζωγραφίζει τις τσίχλες που έβρισκε κολλημένες στα πεζοδρόμια. Τα σχέδια δεν είναι όλα δικής του εμπνεύσεως αλλά και περαστικών που του δίνουν ιδέες. Μάλιστα ο Ben έχει και ένα μπλοκάκι όπου καταγράφει τις προτάσεις του κόσμου.

Με το συγκεκριμένο project o Ben Wilson θέλησε να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου γύρω από σημαντικά θέματα όπως η αδιαφορία που επιδεικνύουν οι πολίτες για το περιβάλλον.

Κι αν νομίζετε ότι το έργο του είναι παιχνιδάκι, τότε μάλλον κάνετε λάθος καθώς έχει αναπτύξει μια τεχνική με την οποία μαλακώνει την τσίχλα, στη συνέχεια την ψεκάζει με βερνίκι ενώ τέλος τοποθετεί ακρυλικό σμάλτο. Κάθε ζωγραφιά απαιτεί από ώρες μέχρι ημέρες και να ευνοούν οι καιρικές συνθήκες έχει διάρκεια ζωής έως μερικά χρόνια.

O Ben Wilson, 47 ετών έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο της αστυνομίας όταν όμως εξηγεί ότι δεν είναι εκείνος που έφτυσε τις τσίχλες, τον αφήνουν στην ησυχία του. Κάποτε ωστόσο είχε συλληφθεί από αστυνομικούς που τον ανέκριναν αφέθηκε όμως ελεύθερος λίγες ώρες μετά καθώς δεκάδες άνθρωποι είχαν στείλει γράμματα υποστήριξης.

Μήπως να ερχόταν μια βόλτα κι από την Αθήνα;