Είναι γεγονός ότι οι καπνιστές του γραφείου τσιμπούν από τη σημαία αρκετά διαλείμματα για τσιγάρο.

Κάτι που θέλει να σώσει μια ιαπωνική φίρμα, η οποία επιβραβεύει τους μη καπνιστές με έξι ολόκληρες ημέρες εξτρά άδειας τον χρόνο. Και πληρωμένες φυσικά.

Τα αφεντικά της εταιρίας μάρκετινγκ Piala Inc του Τόκιο θεωρούν πως έτσι θα κόψουν την κακιά συνήθεια οι εργαζόμενοί τους: «Ελπίζω να ενθαρρύνω τους υπαλλήλους να κόψουν το κάπνισμα μέσω κινήτρων παρά με πρόστιμα και εξαναγκασμό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Takao Asuka στο «International Business Times».

Υπάρχει όμως και ένα «τυράκι» εδώ: η φίρμα εδρεύει στον 29ο όροφο ενός ουρανοξύστη και κάθε διάλειμμα για τσιγάρο διαρκεί τουλάχιστον ένα τέταρτο της ώρας! Και παρά το κίνητρο, μόλις 30 από τους 120 υπαλλήλους αποφάσισαν να το κόψουν.

shutterstock287541494

Ήταν μάλιστα μη καπνιστής υπάλληλος αυτός που υπαινίχθηκε σε ένα meeting πως τα τόσα διαλείμματα για τσιγάρο «προκαλούν προβλήματα» στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Ότι οι μη καπνιστές δουλεύουν περισσότερο στο οχτάωρο από τους καπνιστές δηλαδή!

«Ο γενικός μας άκουσε το σχόλιο και συμφώνησε, οπότε δίνουμε στους μη καπνιστές περισσότερο χρόνο άδειας ως αντιστάθμισμα», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας.