Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως είναι έτοιμη να αποχωρήσει από το προσκήνιο της αμερικανικής πολιτικής, πυροδοτώντας εκ νέου εικασίες πως μπορεί να μην παραμείνει στην κυβέρνηση εάν ο Μπαράκ Ομπάμα κερδίσει μία δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο.

Η Κλίντον είπε, μιλώντας σε υπαλλήλους του υπουργείου της, πως είναι έτοιμη να ξεκουραστεί και πως δεν ασχολείται με τα debate των ρεπουμπλικάνων προεδρικών υποψηφίων. Πρόσθεσε πως θέλει να… ανακαλύψει πόσο κουρασμένη είναι αφού πέρασε από τόσες διαφορετικές θέσεις: πρώτη κυρία, γερουσιαστής, προεδρική υποψήφια και τελικά υπουργός Εξωτερικών.

«Ξεκαθάρισα πως θα μείνω έως ότου ο πρόεδρος ορίσει κάποιον και η μετάβαση μπορεί να γίνει (εάν ο Ομπάμα επανεκλεγεί). Αλλά νομίζω πως έπειτα από είκοσι χρόνια- και θα είναι είκοσι χρόνια στο πρώτο πλάνο της αμερικανικής πολιτικής- και όλες τις προκλήσεις που ακολουθούν, θα ήταν μία καλή ιδέα να ψάξω πόσο κουρασμένη είμαι», είπε.

Φαίνεται όμως πως αφήνει την πόρτα ανοιχτή για μία πιθανή επιστροφή. «Όλοι τα λένε αυτά όταν αφήνουν τις θέσεις αυτές», πρόσθεσε ενώ το κοινό γελούσε.