Με αστεϊσμό σχολίασε τις φορολογικές επιστροφές του ο Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια συνάντησής του με δικομματική επιτροπή γερουσιαστών, η οποία είχε αντικείμενο τη φορολογική μεταρρύθμιση, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο πολλαπλές πηγές.

Μία πηγή που έχει γνώση της συνάντησης και την οποία αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι ο Τραμπ σχολίασε: «Είναι πιθανό να δείτε τα φορολογικά μου μια μέρα», ή «ίσως θα τα δημοσιοποιήσω μια ημέρα, ποιος ξέρει;».

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής, Μπιλ Κάσιντι, που εκλέγεται στη Λουιζιάνα, έλαβε μέρος στη συνάντηση και επιβεβαίωσε τα όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο Τραμπ. «Έκανε αναφορά στα φορολογικά του. Όλοι γνωρίζουν την αντιπαράθεση που υπάρχει για το θέμα. Όλοι κρυφογέλασαν. Δεν το έπαιρνα στα σοβαρά», τόνισε ο Κάσιντι.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος στη σύγχρονη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ που δεν έχει δημοσιοποιήσει τις φορολογικές επιστροφές του. Τα οικονομικά του, αλλά και η φορολογική του αντιμετώπιση επανέρχονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας στις ΗΠΑ, καθώς ο ίδιος προωθεί το νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή του θα βλάψει πλούσιους Αμερικανούς, όπως ο ίδιος.

«Πράττω το σωστό και δεν είναι καλό για μένα», είχε δηλώσει ο Τραμπ τον προηγούμενο μήνα σε ομιλία του στην Ιντιάνα. Ο ίδιος, ενώ έχει δημοσιοποιήσει εισοδήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, δεν έχει δημοσιοποιήσει τις επιστροφές φόρων που έχει λάβει. Μία τέτοια εξέλιξη, θα γνωστοποιούσε τι πληρώνει ο ίδιος σε φόρους, αλλά και πώς θα επηρεαστεί η φορολογική του δήλωση από το ενδεχόμενο εφαρμογής του προτεινόμενου φορολογικού κώδικα που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν οι γερουσιαστές που είναι μέλη της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας.