Ένα ξενοδοχείο ειδικά για τους λάτρεις της ορειβασίας σχεδιάζει να κατασκευάσει μια πολωνική εταιρεία στη Βαρκελώνη.

Στο «Barcelona Rock», όπως είναι η ονομασία του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κοιμούνται με θέα τον έναστρο ουρανό αλλά και ολόκληρη την πόλη της Βαρκελώνης, καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα βράχο σε σχήμα πύργου, ύψους 100 μέτρων! Οι προεξοχές των βράχων θα φιλοξενούν τους επισκέπτες, οι οποίοι θα κοιμούνται σε υπνόσακους.

Το ασυνήθιστο αυτό ξενοδοχείο, σχεδίασε η πολωνική εταιρεία UGO στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού με τίτλο «Barcelona 2011 Bohemian Hostel for Backpackers». Οι σχεδιαστές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα hostel ύψους 100 μέτρων με χώρους αναψυχής, καταστήματα και καφετέριες που ταυτόχρονα να γίνει σύμβολο και πόλος έλξης τουριστών.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία ενσωματώνονται στον πέτρινο αυτό πύργο. Διαθέτει 50 «δωμάτια», σινεμά, σπα, πισίνα, γυμναστήριο καθώς και ένα τοίχο αναρρίχησης για τους… πρωτάρηδες!

Το εξωτερικό του ξενοδοχείου, θα κατασκευαστεί από κομμάτια πέτρας επιτρέποντας έτσι σε όσους αρέσκονται στην αναρρίχηση να εξασκούνται για όσες ώρες επιθυμούν.

Ο Hugon Kowalski, ιδιοκτήτης της εταιρείας που το σχεδίασε, δήλωσε «Το ξενοδοχείο Barcelona Rock θα είναι ένα μοναδικό μέρος». «Θα γίνει το νέο σύμβολο της Βαρκελώνης» συμπλήρωσε, εκφράζοντας έτσι την επιθυμία, το δημιούργημα του να μπορέσει να σταθεί επάξια δίπλα στις μοναδικές αρχιτεκτονικές κατασκευές του Γκαουντί που στολίζουν την πόλη.