Είκοσι έξι μορφές ξενοφοβίας με σφραγίδα τη σβάστικα στη Ρωσία

Τι κατέγραψε το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μόσχας


ΚΟΣΜΟΣ
0:42
17/10/2017
Είκοσι έξι μορφές ξενοφοβίας με σφραγίδα τη σβάστικα στη Ρωσία
4
loading

Τις μορφές ξενοφοβίας και εξτρεμιστικής δράσης στην επικράτεια της Ρωσίας, τους οκτώ πρώτους μήνες του 2017 κατέγραψε το αρμόδιο γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την έκθεση του καταγράφηκαν 26 μορφές ξενοφοβίας και εξτρεμιστικής δράσης όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS επισημαίνοντας ότι έχει στη διάθεσή του ολόκληρο το κείμενο της έκθεσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα περιστατικά ξενοφοβίας εκδηλώθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, στην επικράτεια 20 περιφερειών της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, στο διάστημα αυτό εκδηλώθηκαν επιθέσεις εναντίον ατόμων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα, υπέστησαν σοβαρές σωματικές βλάβες 11 άτομα, ενώ σε συμπλοκές τραυματίσθηκαν περισσότερα από 50 άτομα.

Παράλληλα καταγράφηκαν «τουλάχιστον 27 πράξεις σκόπιμου ξενοφοβικού βανδαλισμού σε περισσότερες από 20 περιφέρειες της χώρας».

Οι περισσότερες εκδηλώσεις βανδαλισμού, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, σχετίζονται με τη θρησκεία (έλλειψη ανοχής σε θρησκευτικές πεποιθήσεις) ενώ πραγματοποιούνται συλήσεις θρησκευτικών χώρων λατρείας και ιστορικών μνημείων. Παράλληλα αναφέρεται ότι στους χώρους που πραγματοποιούνται συλήσεις, χρησιμοποιείται ευρέως το σύμβολο της ναζιστικής σβάστικας ως υπογραφή.

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μόσχας επισημαίνει ότι «εξακολουθεί να είναι ανησυχητική η απειλή της τρομοκρατίας και η σχετιζόμενη με αυτή παράνομη δραστηριότητα των τζιχαντιστών στον Βόρειο Καύκασο».

Στις 17 Οκτωβρίου το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, παρά τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα συζητήσει σε ειδική συνεδρίαση τα προβλήματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Κεμάλ Ρασίντ Ρασκόλνικωφ

  Προτιμάτε τα εγχώρια προιόντα. Βότκα και σφυροδρέπανα.

 2. avatar άσπρος μπέμπαντας

  Βάλτε τους ναζί σε ένα σκυλοπνίχτη και αμολήστε τους να πάνε άπατοι...

  1. avatar Stateless

   Δεν σου φτάνει η ρύπανση στο Σαρωνικό?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει