Υποχρεωτική στρατολόγηση πιλότων στην Τουρκία για να καλυφθούν τα κενά

Αν δεν υπακούσουν χάνουν την άδεια πτήσεων στην χώρα


ΚΟΣΜΟΣ
17:59
15/09/2017
Υποχρεωτική στρατολόγηση πιλότων στην Τουρκία για να καλυφθούν τα κενά
loading

Ένα πολυάσχολο καλοκαίρι για τους πιλότους του κρατικού αερομεταφορέα της Τουρκίας ολοκληρώθηκε και οι περισσότεροι από αυτούς αναζητούσαν ένα ξεκούραστο φθινόπωρο.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Ερντογάν. Σύμφωνα με τους Financial Times, υποχρέωσε λίγο πολύ όσους είχαν περάσει από την τουρκική πολεμική αεροπορία ή να εργαστούν και πάλι για αυτήν ή να χάσουν την άδεια πτήσεως, εξαναγκάζοντάς τους να φύγουν στο εξωτερικό.

Το διάταγμα αφορά ειδικότερα όσους πιλότους είχαν αποστρατευθεί από το 2012 και μετά κάνοντας χρήση του νόμου που προέβλεπε την αποστρατεία τους μετά από 13 ή 15 χρόνια υπηρεσίας, ανεβάζοντας το όριο αυτό στα 18 χρόνια.

Για όσους δεν συμμορφωθούν μέσα στην ασφυκτική προθεσμία των δυο εβδομάδων, η ποινή θα είναι η αφαίρεση της άδειας πιλότου, κάτι που θα αναγκάσει όσους δεν υπακούσουν, να αναγκασθούν να φύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας σε άλλη αεροπορική εταιρία.

Το πρόβλημα φυσικά είναι και ο μισθός καθώς από τις 8.000 δολάρια που είναι ο μισθός στην Αεροπορική εταιρία οι τούρκοι πιλότοι θα πρέπει να αρκεστούν σε μισθούς αρκετά μικρότερους από 4.000 δολάρια που είναι ο μισθός τους στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ θα πρέπει φυσικά να μετακινηθούν από την Κωσταντινούπολη και να εγκατασταθούν στην Ανατολή και στην Κεντρική Τουρκία που είναι οι μεγάλες στρατιωτικές βάσεις. Στα κίνητρα που προσπαθεί να προσφέρει η Άγκυρα είναι η δέσμευση για αύξηση του μισθού των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και η δέσμευση της Αεροπορικής Εταιρίας ότι θα τους επαναπροσλάβει μετά την συμπλήρωση των 18 χρόνων συνολικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία υπέστη σοβαρό πλήγμα καθώς μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τουλάχιστον 600 πιλότοι, σχεδόν οι μισοί από όσους διαθέτει, συνελήφθησαν ως συνεργάτες του Γκιουλέν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει