Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Καζαμπλάνκα, Μαρόκο. Φολκλόρ καβαλάρηδες

hptnwokap8

Μία παράδοση αιώνων συνεχίζουν στο Μαρόκο. Καβαλάρηδες πάνω σε στολισμένα άλογα αποτελούν τη φολκλορική έκφραση της μαροκινής ψυχής.

Ναϊρόμπι, Κένυα. Άκυρες οι εκλογές, βγήκαν στους δρόμους οι Κενυάτες

hptnwokap9

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας κήρυξε άκυρη την εκλογή του προέδρου Ουχούρου Κενυάτα που έγινε τον περασμένο μήνα καθώς έκρινε πως το εκλογικό συμβούλιο υπέπεσε σε παρατυπίες και διέταξε τη διεξαγωγή νέων εκλογών εντός 60 ημερών. Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης βγήκαν στους δρόμους και πανηγύρισαν μετά την απόφαση.

Σαράγεβο, Βοσνία. Γιορτάζοντας τη Θυσία του Αβραάμ

hptnwokap10

Ένα αγόρι παρακολουθεί τα πρόβατα σφαγής των συγχωριανών του που θα γιορτάσουν τη Θυσία του Αβραάμ (Eid al Adha). Η γιορτή των θυσιών, όπως αλλιώς είναι γνωστή ως εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ ως πράξη υπακοής στον Αλλάχ, γιορτάζεται παγκοσμίως, εβδομήντα ημέρες μετά το Ραμαζάνι.

Ντάκα, Μπαγκλαντές. Φεύγουν με τα τελευταία τρένα για τα χωριά τους

hptnwokap7

Μουσουλμάνοι στο Μπαγκλαντές κάθονται γεμίζουν ασφυκτικά τα τρένα για τα ταξιδέψουν πίσω στις πατρίδες τους πριν από τη γιορτή της Θυσία του Αβραάμ (Eid al Adha).

Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη. Γιγαντομαχία Σουάρες-Μέσι για το Μουντιάλ

hptnwokap6

Οπαδός της Ουρουγουάης στις κερκίδες του Εστάδιο Σεντενάριο όπου διεξήχθη ο αγώνας της εθνικής ομάδας απέναντι στην Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Για την ιστορία ο αγώνας έληξε 0-0.

Τέξας, ΗΠΑ. Μετρούν τις πληγές τους από τον τυφώνα Χάρβεϊ

hptnwokap5

Οι επιχειρήσεις διάσωσης και οι εκκενώσεις κτιρίων συνεχίζονται σήμερα στην Πολιτεία Τέξας, όπου η ύφεση των ακραίων καιρικών φαινόμενων και η υποχώρηση των υδάτων αρχίζουν να αποκαλύπτουν το εύρος των ζημιών που άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ που έχει κοστίσει τη ζωή σε 44 ανθρώπους μέχρι στιγμής.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Ο παγκολίνος απειλείται

hptnwokap3

Μερικά από τα πιο αινιγματικά και έξυπνα ζώα του πλανήτη, που απειλούνται περισσότερο από το παράνομο εμπόριο ζώων, έσωσαν οι τελωνειακοί στην Ταϊλάνδη. Ο λόγος για 136 παγκολίνους, που ζυγίζουν συνολικά 450 κιλά, αξίας 75.000 δολαρίων. Η εμφάνισή του παραπέμπει σε ερπετό, λόγω των φολίδων που καλύπτουν το σώμα του, όμως είναι θηλαστικό, που συναντάται κυρίως στην Αφρική και την Ασία.

Έρφουρτ, Γερμανία. Αυτό είναι τα αληθινό ροζ φλαμίνγκο

hptnwokap1

Ένα ροζ φλαμίνγκο χαλαρώνει με το κεφάλι του ανάμεσα στα φτερά του, στο ζωολογικό κήπο της Έρφουρτ στη Γερμανία.

Γκέλσενκίρχεν, Γερμανία. Καύσωνας στην κεντρική Ευρώπη

hptnwokap2

Ένα αγόρι απολαμβάνει τις βουτιές του σε πισίνα του Γκέλσενκίρχεν της Γερμανίας.

Νότια Κορέα. Επίδειξη δύναμης στη Βόρεια Κορέα

hptnwokap4

Εικονικούς βομβαρδισμούς έκαναν ΗΠΑ και Νότια Κορέα κάνοντας επίδειξη δύναμης στους Βορεοκορεάτες. Τα πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας έκαναν εικονικό βομβαρδισμό, ο οποίος προσομοίασε χειρουργικής ακρίβειας χτυπήματα σε εγκαταστάσεις κλειδιά της Βόρειας Κορέας, στο νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας.