Η σωρός ενός ακόμη ατόμου που έπεσε νεκρό από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη ταυτοποιήθηκε. Μια Πορτογαλίδα περιλαμβάνεται στους 13 νεκρούς της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε με ένα βαν χθες στη Βαρκελόνη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Υπάρχει μια Πορτογαλίδα μεταξύ των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βαρκελόνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όλα τα μέσα έχουν τεθεί σε εφαρμογή προκειμένου να εντοπίσουμε τη συγγενή της που τη συνόδευε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Η Πορτογαλίδα, 74 ετών, κατοικούσε στην περιοχή της Λισαβόνας, και η εικοσάχρονη εγγονή της, βρισκόταν μαζί της, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γραμματεία του κράτους για τις πορτογαλικές κοινότητες.

Οι δύο γυναίκες είχαν φθάσει προχθές στη Βαρκελώνη και διέμεναν στο Hotel Nouvel κοντά στη Ράμπλας, όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Χθες το απόγευμα, ένα λευκό φορτηγάκι κατέβηκε με μεγάλη ταχύτητα την κεντρική αλέα Ράμπλας, μια μεγάλη λεωφόρο κατάμεστη από τουρίστες, κτυπώντας δεκάδες πεζούς και προσκρούοντας πάνω σε ένα κιόσκι που πουλούσε εφημερίδες.

Μερικές ώρες αργότερα, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος στη Καμπρίλς, μια τουριστική πόλη 120 χλμ. νότια της Βαρκελώνης, τραυματίζοντας επτά ανθρώπους, η μία από τους οποίους υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι 14 νεκροί και 130 τραυματίες, από 34 χώρες.