Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Το υπουργείο Ανθρωπίνου Δυναμικού της Αιγύπτου διέταξε το κλείσιμο του γραφείου στο Κάιρο της εταιρείας ερευνών αγοράς Ipsos, η οποία έχει ηγετική θέση στον χώρο της, επικαλούμενο υγειονομικές παραβάσεις και παραβάσεις ασφαλείας, όπως προκύπτει από υπουργική απόφαση με ημερομηνία 20 Ιουνίου.

Η απόφαση έγινε γνωστή αργά χθες το βράδυ από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της στο Reuters και είπε ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη εκτελέσει την εντολή.

Η Ipsos είναι μια διεθνής εταιρεία ερευνών και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στη Γαλλία. Πραγματοποιεί έρευνες για την τηλεθέαση στα αιγυπτιακά τηλεοπτικά δίκτυα. Αξιωματούχοι της εταιρείας σε Γαλλία και Αίγυπτο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.