Αποφασισμένος να ξεριζώσει σιγά σιγά κάθε τι που έχει σχέση με τον Κεμάλ Ατατούρκ φαίνεται πως είναι ο Ερντογάν, καθώς σύμφωνα με την Hurriyet, δήλωσε πως το πολιτιστικό κέντρο Ατατούρκ που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ θα κατεδαφιστεί και την θέση του θα πάρει «ένα πολύ όμορφο κομμάτι τέχνης».

«Εδώ και χρόνια χτυπούσαν τη νοοτροπία που εισήγαγε ένα τόσο μεγάλο έργο τέχνης στο Εθνικό Κέντρο Κογκρέσου και Πολιτισμού Beştepe στην Άγκυρα, επειδή ήθελε να κατεδαφίσει αυτή την νοσηρή και απολύτως άσχημη δομή στο Ταξίμ και να την αντικαταστήσει με ένα πιο όμορφο κομμάτι τέχνης» δήλωσε ο Ερντογάν την Δευτέρα σε ένα δείπνο με καλλιτέχνες και αθλητές στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη.

«Εργαστήκαμε ώστε να φέρουμε ένα έργο τέχνης άξιο και για την Πόλη και την παγκόσμια τέχνη και πολιτισμό» πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος. Ο ίδιος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του με την «καθοδήγηση» του τουρκικού κράτους στον πολιτισμό, τις τέχνες και τον αθλητισμό στην χώρα. Το κράτος δεν θα πρέπει να ελέγχει αλλά να υποστηρίζει όλα αυτά καθώς κάθε τι που υπόκειται στο κράτος, υφίσταται και γραφειοκρατία. Η τεμπελιά και ανικανότητα είναι αναπόφευκτα. Για αυτό λέω πως δεν θα θεωρείται σωστό οι καλλιτέχνες να γίνονται δημόσιοι λειτουργοί.