Αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχωρήσει από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, αμερικανοί παραγωγοί θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα επί των ευρωπαίων αντιπάλων τους, δημιουργώντας στρεβλώσεις στην αγορά στις οποίες η ΕΕ θα πρέπει να απαντήσει, δήλωσε ο υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς.

«Αν ο κ. Τραμπ θέλει να αποχωρήσει από τη συμφωνία για το κλίμα, τότε πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά για εμπορικές σχέσεις και στρεβλώσεις της αγοράς», δήλωσε ο Σουλτς, προσθέτοντας ότι η υπαναχώρηση σε περιβαλλοντικές προδιαγραφές μπορεί να βλάψει την πρόσβαση των ΗΠΑ στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σουλτς είναι ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που θα διεκδικήσει την καγκελαρία από τη συντηρητική Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Το κόμμα του έρχεται αυτή τη στιγμή δεύτερο στις δημοσκοπήσεις πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές της Μέρκελ.

Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα θα είναι λιγότερο αποτελεσματική χωρίς τη συμμετοχή σημαντικών χωρών, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν άλλη επιλογή, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, αναφερόμενο σε μια ανακοίνωση που αναμένεται να κάνει αργότερα σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το αν θα παραμείνει η Ουάσινγκτον στην παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν υπέγραψε αυτή τη συμφωνία στο Παρίσι. Η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία σε αυτήν», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

«Την ίδια στιγμή, οπωσδήποτε η αποτελεσματικότητα αυτής της συμφωνίας θα είναι μειωμένη χωρίς τη συμμετοχή σημαντικών χωρών, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν άλλη επιλογή», είπε.