Το Μάντσεστερ ακόμη προσπαθεί να κλείσει τις πληγές του από την τρομοκρατική επίθεση που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα (19/05) κατά τη διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, που είχε ως αποτέλέσμα τον θάνατο 22 ανθρώπων. Η πόλη προσπαθεί να μπει ξανά στους ρυθμούς της, με τη χθεσινή συναυλία του Λίαμ Γκάλαχερ να εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, αλλά τη συγκίνηση να είναι εμφανής στους θεατές.

Ο πρώην τραγουδιστής των Oasis απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της βομβιστικής επίθεσης, η οποία συγκλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία και «άναψε» ξανά τα αισθήματα φόβου στους κατοίκους της.

«Μάντσεστερ σ’ αγαπώ», φώναξε ο 44χρονος μουσικός απευθυνόμενος στο κοινό, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη σόλο συναυλία του με ακαπέλα το τραγούδι «Live Forever», μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1990 και στο οποίο τραγουδούσε μαζί με τον αδελφό του, Νόελ.

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν και η στιγμή που το κοινό τραγούδησε το «Stand up for the 22». Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν σε ταμείο για την υποστήριξη των θυμάτων.

«Απόλυτα σοκαρισμένος και συντετριμμένος γι αυτό που συνέβη στο ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ, στέλνω Αγάπη και Φως σε όλες τις οικογένειες», έγραψε ο Γκάλαχερ στο Twitter μετά την επίθεση.

Η Γκράντε θα επιστρέψει στο Μάντσεστερ την προσεχή Κυριακή (04/05), για να τραγουδήσει σε συναυλία στην οποία θα μετάσχουν επίσης ο Τζάστιν Μπίμπερ και η Κέιτι Πέρι. Τα έσοδα επίσης θα δοθούν για την υποστήριξη των θυμάτων.