Ο 53χρονος Cary Dolego είχε θέσει το 2010 υποψηφιότητα ως κυβερνήτης της Αριζόνα στις ΗΠΑ και είχε πάρει μόλις 12 ψήφους.

Ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα όνειρα που έκανε για μια θέση στην πολιτική μια μέρα θα γίνονταν παρελθόν και εκείνος θα κατέληγε άρρωστος σε άσυλο αστέγων στην πόλη Chernivtsi της Ουκρανίας.

Ο Dolego είχε γνωρίσει, μέσω διαδικτύου, με μια νεαρή Ουκρανή, η οποία του συστήθηκε ως Yulia. Αφού πέρασαν αρκετό καιρό συζητώντας εξ αποστάσεως, ο 53χρονος αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του στο Queens’s Creak της Αριζόνα και να ταξιδέψει στην Ουκρανία για να τη συναντήσει από κοντά.

Ο ίδιος λέει ότι το ταξίδι του την προηγούμενη άνοιξη είχε διπλό σκοπό. Αφενός για τις ανάγκες των ερευνών του πάνω σε μια καινούρια συσκευή που ετοίμαζε και αφετέρου να συναντήσει την κοπέλα που του είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Όμως, η γυναίκα δεν εμφανίστηκε στο σταθμό και εκείνος χωρίς να ξέρει τη γλώσσα, αλλά και με ελάχιστα χρήματα, κατέληξε να ζει στους δρόμους με τους άστεγους.

Κάποιοι εθελοντές από την τοπική φιλανθρωπική οργάνωση People’s Help, έμαθαν την ιστορία του και αποφάσισαν να τον βοηθήσουν. Όταν τον βρήκαν στο δρόμο, ήταν πεινασμένος και άρρωστος με πνευμονία. Τον μετέφεραν σε άσυλο αστέγων και επικοινώνησαν με την Αμερικανική Πρεσβεία, η οποία ανέλαβε να του δανείσει χρήματα για να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του.

Δημοσιογράφοι κατάφεραν να εντοπίσουν τη Yulia, η οποία δήλωσε πλήρη άγνοια για τον Dolego και την τύχη του. Όπως ανέφερε σε δημοσιογράφο, κάποιος άγνωστος είχε υποκλέψει το λογαριασμό της και έστελνε mail χρησιμοποιώντας το όνομά της, χωρίς εκείνη φυσικά να το γνωρίζει. Μάλιστα τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο για να του εκφράσει τη συμπαράστασή της. Βέβαια εκείνος πίστεψε προς στιγμή πως εκείνη κατάφερε να τον εντοπίσει και πως ήθελε να γίνουν ζευγάρι.