Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ απέκλεισε «κατηγορηματικά» σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Σερμπούρ, το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και διευκρίνισε ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του «εν ευθέτω χρόνω» σχετικά την όποια εμπλοκή του στην εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές.

«Το αποκλείω κατηγορηματικά» απάντησε ο Καζνέβ σε μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στο περιθώριο της επίσκεψής του, όπου απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Καράτσι, που σημειώθηκε την 8η Μαΐου 2002 και στοίχισε την ζωή σε 15 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 11 Γάλλων υπαλλήλων της εταιρείας DCNS.

Κάποιος άλλος δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με τον ρόλο που ενδέχεται να αναλάβει στην εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές. Ο πρώην δήμαρχος του Σερμπούρ εξήγησε ότι θα απαντήσει «εν ευθέτω χρόνω» σε αυτό το ερώτημα.

Για να δικαιολογήσει την άρνησή του να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας, ο Καζνέβ δήλωσε:

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (…) θέλει να προχωρήσει σε μια ανανέωση. Το κατανοώ πολύ καλά και το βρίσκω θεμιτό».

«Εάν υπάρξουν χρήσιμα πράγματα να πω για το καλό της χώρας θα τα πω» υπογράμμισε, κατόπιν επισήμανε ότι θα «αφιερωθεί (…) στη συγγραφή, στα κοινά στο Σερμπούρ».

Όμως «δεν έχω πρόθεση, όπως συμβαίνει πολύ συχνά στην πολιτική ζωή, να εισβάλω παντού με τη μετριότητά μου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Εδώ και 5 χρόνια είμαι υπουργός. Χρειάστηκε να ζήσω στιγμές εξαιρετικά οδυνηρές που συγκλόνισαν βαθιά την χώρα και με άγγιξαν προσωπικά, σε μεγάλο βαθμό», κάτι περιέγραψε ως τον πρωταρχικό λόγο της απόσυρσής του από την πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.