Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε δύο Σύρους αξιωματούχους και δύο συριακά ιδρύματα επειδή υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση και ζήτησε να κλιμακωθούν οι πιέσεις προς τη Συρία για να σταματήσει την άσκηση βίας στους διαδηλωτές.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έβαλε στη «μαύρη λίστα» τον Μουχάμαντ Μαχλούφ, θείο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, και τον, όπως αναφέρει, στρατηγό του συριακού στρατού Άους Άσλα, λέγοντας ότι απαγορεύεται στους Αμερικανούς να έχουν οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους.

Το υπουργείο έβαλε επίσης στη «μαύρη λίστα» το Military Housing Establishment (Στρατιωτικό Στεγαστικό Ίδρυμα), το οποίο όπως σημειώνει είναι μια εταιρεία που ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση και παρέχει χρηματοδότηση στο συριακό καθεστώς, όπως και τη συριακή Real Estate Bank (Τράπεζα που δραστηριοποιείται στον τομέα των Ακινήτων), η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο, χειρίζεται δάνεια για την κυβέρνηση. Στους Αμερικανούς απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε συναλλαγή και με τα δύο αυτά ιδρύματα.

Το υπουργείο επισημαίνει επίσης σε ανακοίνωσή του ότι είναι πολύ σημαντικό να κλιμακωθούν οι πιέσεις που ασκούνται στη συριακή κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει το συριακό καθεστώς τη χρήση ωμών τακτικών κατά των διαδηλωτών που υπερασπίζονται τη δημοκρατία.