Οικογένεια με μωρά αναγκάστηκε να κατέβει από αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Delta που ήταν υπεράριθμη, με το πλήρωμα να απειλεί με… φυλάκιση για το κάθισμα που καταλάμβανε ένα 2χρονο αγόρι.

Το πλήρωμα της Delta ζήτησε από τους γονείς να πάρουν το 2χρονο αγόρι στα χέρια τους για την πτήση από τη Χαβάη στο Λος Άντζελες, όπως φαίνεται και στο βίντεο από τον διάλογο του άνδρα με το προσωπικό καμπίνας.

Ο Brian Schear είπε πως τον ενημέρωσαν πως ο ίδιος κινδυνεύει με φυλακή και ο γιος του με απομάκρυνση από τους γονείς του εάν δεν συμφωνήσει με το αίτημα αποχώρησης από το αεροσκάφος.

Στο βίντεο ακούγεται μέλος του πληρώματος να ζητά από τον Schear να κατέβει από το αεροσκάφος πριν την απογείωση. «Ας με κατεβάσουν» απαντά. «Εσάς και όλη την οικογένειά σας;» ρωτά το προσωπικό. «Ναι» απαντά εκείνος. «Αυτό είναι ομοσπονδιακό αδίκημα» συνεχίζει ομοσπονδιακός αξιωματούχος «κι εσείς και η γυναίκα σας θα οδηγηθείτε στη φυλακή».

«Πλήρωσα για αυτή τη θέση» επιμένει εκείνος «λέτε πως θα την δώσετε σε κάποιον άλλο ενώ εγώ πλήρωσα γι’ αυτή τη θέση. Αυτό δεν είναι σωστό».

Η σύζυγός του Brittany  δήλωσε πως παρότι είχαν δίκιο δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά.

«Είσαι μητέρα, έχεις δυο παιδιά ενός και δύο ετών. Δεν έχει σημασία αν είναι σωστό ή λάθος, με έκανε να φοβηθώ» δήλωσε στο ABC.

Η θέση είχε κλειστεί αρχικά, όπως εξηγεί ο Independent, για τον 18χρονο γιο του Schear, ο οποίος τελικά αναχώρησε με άλλη πτήση. Κι έτσι το ζευγάρι θεώρησε πως μπορεί να ταξιδέψει σε αυτή ο μικρός τους γιος.

Το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας υποστήριζε πως χρειαζόταν τη θέση επειδή η πτήση ήταν υπεράριθμη και η θέση δεν χρησιμοποιείτο από το πρόσωπο για το οποίο προοριζόταν.

Τελικά ο Schear συμφώνησε ο γιος του να ταξιδέψει στην αγκαλιά του αλλά η αεροπορική εταιρεία ζήτησε τότε από όλη την οικογένεια να κατέβει από το αεροσκάφος.

Έτσι αναγκάστηκαν να βρουν δωμάτιο για να διανυκτερεύσουν και ξόδεψαν 2.000 δολάρια για να κλείσουν εισιτήρια σε άλλη πτήση, την επόμενη μέρα.

«Λυπούμαστε για όσα πέρασε αυτή η οικογένεια. Εκπρόσωποί μας θα επικοινωνήσουν μαζί τους για να δούμε ακριβώς τι έγινε και να βρεθεί λύση» ανέφερε εκπρόσωπος της Delta στο CBS.