Δεν θα οδηγηθεί σε δίκη η 40χρονη Raina Thaiday από την Αυστραλία που σκότωσε οκτώ παιδιά με μαχαίρι στο σπίτι της στο Cairns, τον Δεκέμβριο του 2014 καθώς, όπως κρίθηκε, βρισκόταν σε σύγχυση την ώρα του πολλαπλού φονικού.

Η 40χρονη βίωνε ψυχωτικό επεισόδιο όταν στράφηκε εναντίον των επτά παιδιών της και την ανιψιάς της.

Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε τον περασμένο μήνα αλλά έγινε σήμερα γνωστή, σύμφωνα με το BBC, και σημαίνει πως δεν μπορεί να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για την πράξη της. Η Thaiday κρατείται σε φυλακή υψηλής ασφάλειας στο Μπρισμπέιν και είναι ασαφές εάν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι της.

Το σπίτι όπου ξεψύχησαν τα οκτώ παιδιά, ηλικίας από 2 έως 14 ετών, κατεδαφίστηκε. Στη θέση του βρίσκεται σήμερα ένα πάρκο στη μνήμη των αδικοχαμένων Malili, Angelina, Shantae, Rayden, Azariah, Daniel, Rodney και Patrenella.

Η Thaiday κατηγορείται για τους φόνους των παιδιών αλλά το Δικαστήριο Ψυχικής Υγείας του Κουίνσλαντ αποφάνθηκε πως δεν θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου. Πολλοί ψυχίατροι κατέθεσαν πως είναι πιθανό η ψυχική υγεία της γυναίκας να είχε επιδεινωθεί το διάστημα πριν τους φόνους.

Η 40χρονη πίστευε πως ήταν η «Επιλεγμένη» κι απέκτησε εμμονή με το να προστατεύσει την ίδια και την οικογένειά της από τους δαίμονες. Ο ήχος κάποιου περιστεριού, είτε πραγματικός είτε στη φαντασία της, την έκανε να βγει από τα όρια.

«Άκουσε τον ήχο κάποιου πουλιού και πίστεψε πως αυτό ήταν το μήνυμα πως πρέπει να σκοτώσει τα παιδιά για να τα σώσει» κατέθεσε στο δικαστήριο η ψυχίατρος Jane Phillips ενώ ο ψυχίατρος  Frank Varghese είπε πως η Thaiday βρισκόταν σε πλήρες παραλήρημα. «Πρόκειται για μια μοναδική και τρομακτική υπόθεση, κάτι που δεν έχω ξαναδεί» πρόσθεσε. «Πρόκειται για σχιζοφρένεια στη χειρότερη και πιο βαθιά μορφή της».

Τις σορούς των παιδιών βρήκε ο ενήλικος γιος της Thaiday Lewis Warria, ο οποίος αντίκρισε τη μητέρα του μπροστά στο σπίτι με 35 μαχαιριές που είχε η ίδια προκαλέσει στον εαυτό της.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η γυναίκα δεν μπορούσε ούτε να ελέγξει ούτε να κατανοήσει τις πράξεις της. «Είχε μια ψυχική ασθένεια που της στέρησε την πνευματική αντίληψη την ώρα των φόνων», τόνισε η δικαστής. «Μπορεί να επικαλεστεί ακαταλόγιστο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό από τα στοιχεία που έχουμε, είναι το νομικό συμπέρασμα που προκύπτει».