Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας αστυνομικός στη Νότια Καρολίνα μετά τον θάνατο μοτοσικλετιστή κατά την καταδίωξή του κι ενώ το περιπολικό χτύπησε δύο φορές τη μηχανή του.

Το βίντεο από την κάμερα του περιπολικού έχει καταγράψει τη στιγμή που το όχημα χτυπά τη μοτοσικλέτα, την οποία οδηγεί ο Robert Lee Clark, Jr.

Ο 30χρονος φαίνεται να χάνει τον έλεγχο της μηχανής του και σκοτώθηκε επί τόπου.

Το περιπολικό του James Vansant έτρεχε με ταχύτητα 145 χιλιομέτρων την ώρα, πριν τη σύγκρουση με τη μηχανή. Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, ο Clark σκοτώθηκε επειδή έβαλε τη λάθος ταχύτητα.

Στο βίντεο της καταδίωξης, που ανέβασε στο YouTube το γραφείο του σερίφη της κομητείας Berkeley, φαίνεται η μηχανή να απομακρύνεται από το SUV του Vansant. Οι αρχές λένε πως η σύγκρουση δεν έγινε επίτηδες και πως ο μοτοσικλετιστής φαίνεται να επιβραδύνει αμέσως πριν.

Ο Clark δεν φορούσε κράνος.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια μέχρι την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας.

Ο Vansant δήλωσε πως περιπολούσε για παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας όταν είδε τη μοτοσικλέτα του Clark να κινείται με πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα σε περιοχή με όριο τα 70. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης έφτασε και τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.